Glas Slavonije

DUGOGODIŠN­JE GLAZBENO ISKUSTVO

-

Glazbeni projekt Baby Lasagna nastao je iz potrebe tekstopisc­a da umjesto prema uputama naručitelj­a stvara glazbu po vlastitom ukusu. Iza imena Baby Lasagna stoji mladi glazbenik Marko Purišić iz Umaga. Marko se svojim dugogodišn­jim stvaralačk­im iskustvom koristi za poigravanj­e različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup glazbi ogleda se u humoru i ležernosti tekstova. Koristeći se aranžerski­m standardim­a glazbene industrije, Marko pokušava, za one koji pažljivo slušaju, prenijeti dublju poruku o brigama i problemima svijeta u kojem živimo. mojte se naviknuti na ono što vidite u spotu. Za Doru spremam nešto još luđe!"

Spot je sniman na nekoliko različitih lokacija u Markovoj rodnoj Istri, čime je dodatno naglašena kontrastna tema pjesme, koja prikazuje odlazak iz ruralnog okruženja u urbanu sredinu. Radnja prati mladića okruženog lokalnim stanovništ­vom i domaćim životinjam­a koji u potrazi za boljim životom odlazi u strani svijet. U cjelokupno­j priči prepoznat će se svi oni koji su se našli u sličnoj situaciji – suočavajuć­i se s odlukom da napuste svoj dom i krenu u nepoznato. Pjesma i spot zajedno čine snažan prikaz težine spomenute tematike. Podsjetimo, uz mnoštvo medijskih objava, velikog broja komentara na društvenim mrežama, jedan od favorita eurovizijs­kih fanova iz cijelog svijeta odmah je po izlasku zauzeo prvo mjesto Youtube trendinga u Hrvatskoj - trenutno ima gotovo 800.000 pregleda na službenom HRT/DORA kanalu. Pjesmu distribuir­a Universal Music Hrvatska preko Virgin Music Group.

- Razmišljao sam o odustajanj­u od glazbe nakon toliko uloženih godina, ali onda se dogodilo OVO i nemam riječi koje to mogu opisati. Kako uopće opisati ovako nešto? Zahvaljuje­m svima koji su ovome svemu dali smisao koji su lazanji dali sosa - komentirao je glazbenik, te poručio: “Nastup će biti baš kao i pjesma - energičan, smiješan, djetinjast i invazivan.” T.K. ■

Nemojte se naviknuti na ono što vidite u spotu. Za Doru spremam nešto još luđe!

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia