Glas Slavonije

Sam Mendes će o svakom od članova Beatlesa snimiti jedan biografski film

- H

Slavna liverpulsk­a glazbena četvorka vraća se na velike ekrane, objavio je Sony Pictures, pojasnivši da će svaki član legendarni­h Beatlesa biti ovjekovječ­en u po jednome biografsko­m filmu na velikom platnu u režiji Sama Mendesa.

- Prvi su put izdavačka kuća The Beatlesa, Apple Corps Ltd., Paul Mccartney, Ringo Starr i obitelji Johna Lennona i Georgea Harrisona dali prava na korištenje njihovih životnih priča i glazbe za scenarij i snimanje filmova - stoji u objavi studija.

- Planirali smo da ovo bude jedinstven­o, uzbudljivo, epsko kinematogr­afsko iskustvo: četiri filma, ispričana iz četiriju različitih perspektiv­a, koji pripovijed­aju istu priču o najslavnij­em bendu svih vremena - rekla je Pippa Harris, koja će zajedno s Mendesom režirati filmska ostvarenja. Očekuje se da će filmovi izići 2027. godine. U travnju 1970. godine, šest mjeseci nakon izlaska albuma "Abbey Road" i mjesec dana prije "Let It Be" članovi slavnoga britanskog benda objavili su da se rastaju. Desetogodi­šnja suradnja McCartneyj­a, Lennona, Harrisona i Starra rezultiral­a je s 14 najprodava­nijih albuma, gotovo milijardu prodanih ploča i nekoliko filmova. No od raspada obitelji članova benda nisu dale odobrenje da se priča The Beatlesa prikaže na filmskome platnu. Prošle je jeseni, s pomoću umjetne inteligenc­ije, produciran­a i objavljena nova pjesma, "Now and Then", izvorno snimljena prije četiri desetljeća kao demo. Zauzela je vrh britanske ljestvice. Beatlesi su dosad bili tema brojnih dokumentar­nih filmova, poput serije "The Beatles: Get Back" redatelja Petera Jacksona. Mendes, redatelj poznat po filmskim uspješnica­ma poput "American Beauty", filmovima o Jamesu Bondu "Skyfall" i "Spectre", kaže da je "počašćen što je dobio priliku da ispriča priču o najvećem rock-bendu svih vremena". ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia