Glas Slavonije

Vrijeme je da se počne nešto uzimati i sa strane

Na deset ovosezonsk­ih gostovanja Bijelo-plavi samo jednom nisu primili pogodak

- Dalibor Keler

Uvjerljiva pobjeda protiv Gorice vratila je dobro raspoložen­je na Opus Arenu. U pravi trenutak, rekli bismo, jer pred osječkim nogometaši­ma je miniciklus u kojem će u desetak dana odigrati tri važne utakmice.

Prve dvije odradit će u gostima protiv Lokomotive. Prva, već sutra, prvenstven­og je karaktera, a četiri dana poslije, odnosno u utorak, iste će se momčadi, na istom mjestu na stadionu u Kranjčević­evoj, boriti za plasman u polufinale Kupa. Taj ubrzani ritam završava derbijem protiv Dinama na Opus Areni u nedjelju, 3. ožujka. No taj je derbi još jako daleko jer prije njega Osijek će imati jako puno posla u dva susreta protiv Lokomotive.

Loši u gostima

Ta dva uzastopna gostovanja u ulici pjesnika ipak moraju izazvati određeni nemir kod navijača Bijelo-plavih. Naime, osječka momčad ove je sezone vrlo neuvjerlji­va na gostovanji­ma jer je dosad na njima zabilježil­a samo dvije pobjede. Prva je bila još ljetos protiv Rudeša u onoj ludoj utakmici kada je Osijek preokrenuo tri pogotka zaostatka, a druga i zasad posljednja se dogodila na Poljudu u susretu koji je bio debi trenera Zorana Zekića u drugom mandatu na klupi još krajem listopada prošle godine. Dakle, Osječani su bez gostujućeg trijumfa već četiri mjeseca, pa bi sad bio pravi trenutak za prekid tog posta. Kucnuo je trenutak u kojem osječka momčad treba konačno pokazati zube i izvan Opus Arene

- Znamo koliko smo jaki na domaćem terenu kada imamo podršku naših navijača. Hvala im puno na lijepoj atmosferi koju su napravili tijekom susreta protiv Gorice, što nam je sigurno pomoglo da ostvarimo uvjerljivu pobjedu. No ne smijemo samo kod kuće igrati dobro. Trebamo napokon dobru igru pokazati i u gostujućim utakmicama. Prva na redu je Lokomotiva te se nadam da će biti jednako dobri u tom susretu kao protiv Gorice rekao je Petar Pušić, jedan od tri Osijekova strijelca protiv Gorice.

Inače, Osijek je dosad u sezoni na strani osvojio samo devet bodova, što spada u red najlošijih učinaka otkako je u klub stigao mađarski kapital. Od 2016. do danas samo je jednom Osijek imao lošije nastupe na gostovanji­ma do ove faze prvenstva. U sezoni 2019./20. osvojili su samo osam bodova u gostima, isto tako slab učinak bio je četiri sezone prije kada je Zoran Zekić prvi put sjeo na klupu osječke momčadi, ali tada su okolnosti bile bitno drukčije jer je klub bio u vrlo teškoj situaciji, pa se tih osam bodova s gostovanja tada tretiralo kao solidan rezultat.

Jedna "čista mreža"

Inače, jedan od tih devet osvojenih gostujućih bodova osječka momčad je uzela baš protiv sutrašnjeg suparnika Lokomotive. Ljetos je susret u Kranjčević­evoj završio bez pobjednika 2:2, ali bila je to infarktna utakmica. Osijek je dvaput vodio, a drugi pogodak zabio je Vedran Jugović u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu jer je Sandro Kulenović dvije minute poslije opet poravnao omjer. Inače, Osijek se s gostovanja s bodom još vraćao iz Pule (4:4) i Varaždina (2:2), a sve te utakmice imaju sličnu fabulu. U svima su Bijelo-plavi vodili, pa na kraju nisu sačuvali prednost. U Puli su imali 4:2, što su prosuli u posljednji­h sedam-osam minuta, a u Varaždinu su se nakon početnog vodstva morali spašavati poraza jer je Bralić izjednačio u drugoj minuti sučeva dodatka. Inače, bio je to jedini gostujući remi otkako se Zoran Zekić vratio na klupu.

Dojam nestabilno­sti igre na gostovanji­ma samo će pojačati spoznaja da su Osječani samo na jednom od deset ovosezonsk­ih gostovanja svoju mrežu uspjeli sačuvati netaknutom. To se dogodilo na jednom od najtežih mjesta. U pobjedi na Poljudu... ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia