Glas Slavonije

Svi nabrijani na supervažnu utakmicu

-

Prije tjedan dana u Sevillu su otišli u lošem raspoložen­ju i kao autsajderi, a vratili se s osmijesima od uha do uha kao veliki pobjednici. Nogometaši Dinama senzaciona­lno su u prvom susretu play-offa za plasman u osminu finala Konferenci­jske lige u Sevilli svladali Betis s 1:0 pogotkom Brune Petkovića iz jedanaeste­rca i tu minimalnu prednost brane večeras na uzvratu u Maksimiru. Utakmica se igra od 18.45, u taboru španjolske momčadi uvjereni su kako taj zaostatak mogu stići i nastaviti put u Konferenci­jskoj ligi, Modri su svjesni kako još ništa nisu napravili i da je Betis itekako nezgodan suparnik, ali su pokazali i dokazali da ih se nikada ne smije otpisati. Uoči utakmice u Sevilli nitko im nije vjerovao, a Petković i društvo su slavili. Sad na svojoj strani imaju rezultat, domaći teren, podršku s tribina... i čvrsto su uvjereni u prolaz.

- Ne očekujem lakšu utakmicu bez obzira na našu prednost od 1:0. Očekujem da će se Betis mobilizira­ti i da će nas pokušati od prve minute napasti i pritisnuti. Imamo i mi svoj plan, pokazali smo tamo da možemo držati posjed, da možemo biti puno mirniji na lopti u završnici, da im možemo parirati. Morat ćemo biti još okomitiji i brži, a u fazi obrane plitki i kompaktni, pogotovo na bokovima da igramo odgovornu igru dva na dva, to je Betisov forte i oni to cijelo vrijeme pokušavaju. Uz to morat ćemo Fekira staviti pod kontrolu jer bi nam mogao stvoriti mnogo problema, on daje impuls cijeloj momčadi - kazao je trener Dinama Sergej Jakirović u najavi večerašnje utakmice.

I dok je u prvom susretu Dinamo

bio totalni autsajder, sad pred rasporodan­im Maksimirom više se nitko ne usudi kladiti protiv njega.

- Svaku utakmicu želimo pobijediti, večeras proći. Meni je sad samo Betis u glavi, a idućoj utakmici se okrećem odmah poslije Betisa. Otkako sam došao ovamo, a pola godine sam tu, ne možeš uživati u pobjedi, ni u pobjedi ni u porazu nema ništa, okrećeš se odmah idućoj utakmici da izvučeš što više. Mi smo sad fokusirani samo na Betis, svi su svjesni važnosti ove utakmice i znamo da moramo dati sve najbolje od sebe - dodao je Jakirović. I. Li. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia