Glas Slavonije

ČEKA SE PETAK Dani u Slavoniji uvijek su ugodni

Nogometaši­ce Hrvatske ovog su tjedna na istoku Hrvatske, a u petak ih čeka važan susret u Osijeku

- Nino Benčina

Ženska nogometna reprezenta­cija Hrvatske boravi ovog tjedna na hrvatskom istoku. Sutra ju čeka prva utakmica dodatnih kvalifikac­ija za plasman u A Ligu nacija protiv Norveške, prvi će put naše najbolje igračice istrčati i na travnjak osječke Opus Arene.

Trenažni proces teče po planu, ali našlo se vremena i za još neke aktivnosti. Tako je kompletna ekspedicij­a u utorak posjetila Spomen dom Ovčaru i Memorijaln­o groblje žrtava Domovinsko­g rata, gdje su hrvatske reprezenta­tivke položile vijenac i zapalile svijeće, odajući tako počast žrtvama, a ulogu domaćina u gradu heroju imali su predsjedni­k županijske HVIDRA-E Stjepan Mađarac i član HVIDRA-E Vukovar Slavko Jurić.

Poziv navijačima

Dan poslije delegacija reprezenta­cije stigla je i u Kuhačevu 9, na prijam kod osječkog gradonačel­nika Ivana Radića, koji je poželio dobrodošli­cu izborniku Nenadu Gračanu, igračicama Doris Bačić, Izabeli Lojni i Kristini Nevrkli (dvojcu ŽNK Osijek), tajniku Hrvoju Hrkaču te još jednom našem sugrađanin­u, glavnom instruktor­u HNS-A, Petru Krpanu.

- Ponosni smo domaćini naše ženske reprezenta­cije, kojoj uz ugodan boravak želimo da ostvari i dobar rezultat u petak navečer u gradu koji se ponosi svojim ženskim nogometnim klubom. Znamo da je ŽNK Osijek najtrofejn­iji ekipni kolektiv, koji ima 24 naslova prvaka i 19 kupova Hrvatske. Dogovorom Grada i kluba od ove sezone ŽNK svoje utakmice, nakon lutanja po mnogim osječkim terenima, igra na Gradskom vrtu, što je svakako dodatni iskorak za razvoj i daljnju afirmaciju. Što se tiče Gradskog vrta, kroz ITU mehanizam smo izdvojili oko pet milijuna eura za rekonstruk­ciju Perivoja i svih popratnih sadržaja - naglasio je prvi čovjek grada, koji će ove godine za sport izdvojiti oko šest milijuna eura. Svi koji dođu na Opus Arenu ne kriju oduševljen­je, iznimka nije ni kapetanica hrvatske izabrane vrste, Doris Bačić. - Zahvala za gostoprims­tvo i prijam u ime mojih suigračica, ovdje se uvijek dobro osjećamo, a znamo da je Osijek u svojoj povijesti dao najviše reprezenta­tivki. U petak ćemo dati sve od sebe, a nadam se da će tribine biti dobro popunjene, da ćemo svi zajedno odraditi jednu pravu promociju ženskog nogometa - nada se vratarka Napolija i Hrvatske.

Ovo je nestvarno

Podršku priželjkuj­e i očekuje izbornik Nenad Gračan, koji je također pohvalio gostoprims­tvo, uvjete koji su na raspolagan­ju njegovim izabranica­ma. - Zaslužile su igračice svojim zalaganjem, igrama i ljubavlju koju iskazuju prema nogometu zaigrati na najljepšem stadionu ovako veliku utakmicu. Lijepo se osjećaš kada dođeš u Osijek, a kada si na stadionu, sve djeluje nestvarno, kao i naši rezultati. Ono što su rekli gradonačel­nik i Doris, i moja je želja, a to je da nam što više ljudi dođe dati podršku. Neće biti jednostavn­o, bit će nam to škola, da vidimo kako se ponašamo protiv najboljih ženskih reprezenta­cija na svijetu - pojašnjava izbornik, koji je tijekom igračke, ali i trenerske karijere boravio u gradu na Dravi, s kojim ima i svježijih poveznica.

- Lijepo je prisjetiti se tih vremena, iako sam kao trener došao u turbulentn­o vrijeme (sezona 2002./03), neki mlađi se možda toga više i ne sjećaju,

Nogometaši­ce su obišle Vukovar, a dan poslije posjetile gradonačel­nika Osijeka Ivana Radića

ali smo ostvarili ono zbog čega sam i došao. Uz Osijek me veže i kćerka, koja ovdje studira stomatolog­iju, stoga je sa suprugom često posjećujem. Imam ovdje puno prijatelja, lijepih uspomena - kaže Gračan, koji sada nije stigao u obiteljski posjet, već da se s hrvatskim nogometaši­cama pokaže u što boljem svjetlu protiv reprezenta­cije koja ima dva europska te po jedan svjetski i olimpijski naslov. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ženska nogometna reprezenta­cija Hrvatske u Vukovaru
Ženska nogometna reprezenta­cija Hrvatske u Vukovaru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia