Glas Slavonije

Zdenko Kordi ponovno je na klupi rukometaši­ca

-

Učestale su promjene na rukometnim klupama slavonskih klubova. Ona se dogodila i u ženskom prvoligašu s Drave, koji više neće voditi Tomislav Rešicki. Iako je Osijek trenutno pri dnu elitnog poretka, klupska uprava nije mu uskratila povjerenje, već se on sam odlučio na odlazak s mjesta na kojem je bio od siječnja 2022. godine. Da nije bilo nezadovolj­nih ovim razvojem situacije potvrđuje i to da će Rešicki ostati i dalje u klubu.

- Zbog privatnih obveza Tomislav Rešicki nije više trener seniorske ekipe ŽRK-A Osijek. Preuzet će funkciju koordinato­ra za mlađe dobne skupine. Na mjesto prvog trenera seniorskog sastava imenovan je Zdenko Kordi, dosadašnji sportski direktor, koji će tu funkciju i dalje obnašati uz trenerski posao stoji u priopćenju Izvršnog odbora iz kojeg je vidljivo da promjena trenera nije nikakva šok-terapija, već uslišana molba mladog osječkog stručnjaka, koji nam je i osobno potvrdio da je došao u situaciju gdje mu je dosadašnja uloga bilo preveliko opterećenj­e.

- Oduku nisam donio naglo, o njoj promišljam već neko vrijeme. Trenutni rezultati nisu razlog za odlazak, jer uvjerenja sam da djevojke dobro rade i da će to uskoro doći i na naplatu. Nagomilale su se poslovne i osobne obveze, ove potonje moram rješavati tijekom ove godine, stoga sam procijenio da neću moći davati maksimum na klupi. U tom slučaju ostanak nema smisla. Promjena ne bi trebala ostaviti neke posljedice, sa Zdenkom sam odlično surađivao, njegovo iskustvo bilo je od pomoći. Poznaje stanje u svlačionic­i, a surađivat ćemo i dalje, jer ću na novoj poziciji biti spona između prvog sastava i naših mlađih dobnih kategorija - rekao je Tomislav Rešicki, koji je u ŽRK-U Osijek od 2019. godine, a posljednje dvije vodio je seniorski sastav.

Novog trenera već u subotu očekuje prvoligašk­a obveza, Zdeno Kordi će svoj trenerski povratak imati u Nedelišću protiv Zrinskog. N. Benčina ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia