Glas Slavonije

Samo 1164 €, ošasni stan u centru grada nije prodan

-

ako ga je, doznajemo od zamjenika gradonačel­nika Antuna Galića, razgledalo desetak zainteresi­ranih, dvosobni stan od 54,97 m2 u centru, na Vijencu, a čiji je vlasnik po sili zakona, nakon smrti vlasnika koji nije imao nasljednik­a, postao Grad Đakovo na ime ošasne imovine, nije prodan, pa ide u drugi krug.

Premda se mislilo da će od čak 21 nekretnine koju je Grad nedavno prodavao stan "planuti", zasad nije pomoglo ni što mu je kvadrat samoa 1164 € jer je početna cijena te nekretnine 64.000 €. Istovremen­o, nabujala novogradnj­a po gradu nabija cijene stambenim kvadratima i odavno se pibližila brojci od 2000 €/m2.

- Istina, u stan treba uložiti i 20-ak tisuća eura jer je nakon smrti vlasnika nekretnina ostala u stanju koje zahtijeva obnovu - kaže Galić i dodaje kako će Grad stan kao ošasnu imovinu staviti u drugi krug prodaje, i to po istoj početnoj cijeni od 64.000 €.

Nakon što je nedavno zemljište u svome vlasništvu parcelirao za numere za individual­nu stambenu izgradnju u nekoliko svojih prigradski­h naselja, Grad je u ovom navratu u Piškorevci­ma po prihvatlji­vim cijenama prodavao 13 parcela, u Budrovcima njih četiri, a u Selcima Đakovačkim jednu. Ovisno o kvadraturi, početna cijena im je u rasponu od 3390 do 9489 €, što je u odnosu na cijene "numera" koje vrijede na tržištu uistinu dobra prilika. Jer, u Đakovu se nerijetko prvo digne kredit za kupnju "numere", pa za gradnju kuće.

- U Piškorevci­ma su ponude dane za sedam numera - četiri u Ulici Medenica i tri u Jelačićevo­j, u Selcima za jednu, koja je i bila jedina ponuđena u tom naselju, dok u Budrovcima, u P. Miškine, zasad nema ponuda. U svim slučajevim­a ponuditelj­i su ponudili veće iznose od početnih - kaže Galić i dodaje kako nakon provedenog javnog otvaranja ponuda slijedi administra­tivna provjera. Grad je u tom navratu prodavao i dvije nekretnine u Pisku; jedna je u naravi šikara, a druga oranica, a početna je cijena objema po 7200 €.

Galić, inače Piškorevča­nin, kaže da su u posljednje dvije godine obitelji izvan tog mjesta tu kupile desetak kuća, a po cijenama od 35.000 do 60.000 €. Sve te (mlade) obitelji za Piškorevce su se odlučile jer je, navele su, to prigradsko naselje Đakova i nadohvat je gradu, a prevagnulo je u odluci i to što mjesto ima novoizgrađ­eni dječji vrtić. Tu je i moderna OŠ s novom nastavno-sportskom dvoranom, društveni dom, ima i gospodarsk­ih aktivnosti itd.

Sve je to dobrodošla injekcija za oporavak nakon demografsk­og pada. Suzana Župan ■

Ponude za kupnju dobilo sedam numera u Piškorevci­ma, jedna u Selcima, a za Budrovce zasad bez interesa

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia