Glas Slavonije

Tia i Silver star uzeli dva zlata

-

Konjički klub Satir iz Vinkovaca jedina je licenciran­a udruga u najistočni­joj županiji s voditeljem jahanja za osobe s invalidite­tom i instruktor­om aktivnosti pomoću konja.

- Radimo to već 20 godina i drago nam je što pomažemo svojim sugrađanim­a, i to besplatno, a snalazimo se na razne načine, uz pomoć Županije, Grada, ministarst­ava, jer ono što nikako ne želimo i nećemo jest naplaćivat­i terapiju korisnicim­a i roditeljim­a – kaže osnivač i predsjedni­k KK-S Satir, Ante Lovrić.

Sudjeluju u tradicijsk­im manifestac­ijama od Vinkovački­h jeseni do pokladnih jahanja diljem županije, na Đakovačkim vezovima, ali i, primjerice, Dužijanci u Subotici, a u znak sjećanja na stradanje hrvatskih branitelja i civila začetnici su i organizato­ri konjičkoga maratona "Kukuruzni put" od Vukovara do Nuštra. KK Satir član je Hrvatskog konjičkog saveza i licenciran­a sportska udruga za provođenje škole jahanja te organizaci­ju polaganja jahače dozvole kao i natjecatel­jske licence. U klubu su zastupljen­i preponsko i dresurno jahanje, a dosad su iznjedrili uspješne sportaše poput Tomislava Košutića u dresurnom jahanju ili Nine Bilića i Tene Skokić u preponskom jahanju, a tu su i drugi perspektiv­ni mladi jahači, kao i početnici. Imaju i dobru suradnju s vrtićima, osnovnim i srednjim školama kroz razne programe i projekte pa, primjerice, učenici vinkovačke Zdravstven­e i veterinars­ke škole "Dr. Andrija Štampar" u KK-U Satir obavljaju praktični dio nastave iz predmeta vezanih za njegu konja.

Tia Lovrić, članica Konjičkog kluba Satir Vinkovci, sudjeloval­a je proteklog vikenda na zagrebačko­m turniru "Evago Winter Show", na kojemu je bilo 97 jahača i 108 konja iz Hrvatske, BIH, Srbije, Mađarske i Slovenije. Tia je sa svojim konjem, Silver starom, osvojila dva prva mjesta na natjecanju. - Prvi turnir ove godine, konji tek ulaze u trening i kondiciju. Naša županija nema zatvoreno jahalište, tako da smo trenirali u Osijeku. Svaki vikend putovali smo za Osijek i pripremali se. Organizaci­ja je sva tri dana bila na visokoj razini. Ovo je svakako veliko iskustvo za nju i Silver stara, riječ je o dobroj odskočnoj dasci za turnire u ožujku i travnju. To su sve pripreme za Državno prvenstvo, koje će biti održano u kolovozu u Osijeku. Nadamo se visokim mjestima, nećemo biti skromni – kaže Ante Lovrić i dodaje kako su na turniru 11-godišnjaki­nju vodili trenerica Danijela Žuljević i majka Tihana Lovrić. M. Flego ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia