Glas Slavonije

Vinkovčani­n izdao englesku verziju svoje pjesme za Doru i spot - “BEHIND THE CLOUDS”

- Tanja KVORKA

Mladi Vinkovčani­n James Night oduševio je publiku autorskim singlom "Nebo plače", kojim se plasirao među 24 odabrane pjesme za Doru. Ususret natjecanju objavio je i "Behind The Clouds", dugo iščekivanu englesku verziju dance pop himne s kojom se 23. veljače natječe na Dori.

James je, prema mišljenju publike, jedan od favorita za ovogodišnj­u Doru. Lyric video "Nebo plače" nakon samo mjesec dana od izlaska ima vrtoglavo visokih 250.000 pregleda, a sam je singl po izlasku debitirao na drugom mjestu ljestvice Deezer Top 100 Croatia te zadržao visoke pozicije od tada i prikupio podršku čak i izvan granica Lijepe Naše.

Usprkos užurbanom rasporedu ispunjenom probama, intervjuim­a i gostovanji­ma diljem Hrvatske, regije, ali i cijele Europe, nakon što je objavio prekrasan spot za "Nebo plače", sad objavljuje i spot za "Behind The Clouds". Inspiriran igrom riječima, kreativni Vinkovčani­n novim spotom donosi behind the scenes snimanja spota i prikazuje kako izgleda rad s njegovim timom iza kamera. Za izradu spota zaslužni su Jakov Kaštelanac, Andrea

Mulder i Blaž Grgić, s kojima je James i prije surađivao, a u spotu se pojavljuju i četiri plesačice iz grupe Independan­ce.

Pjesmu "Behind The Clouds" James je napisao nakon noćnog izlaska, u samo 20 minuta. Tijekom izlaska upoznao je djevojku koja se bori s vlastitim identiteto­m, te jedino u sigurnosti noći i mraka pronalazi hrabrost da bude svoja. Na rastanku joj je na papir napisao poruku, koja je postala temelj pjesme. Kad se odlučio prijaviti na Doru, preveo je tekst na hrvatski jezik i objavio sada već poznatu pjesmu "Nebo plače". Iako obje verzije pjesme nose istu poruku, "Behind The Clouds" ipak produbljuj­e cijelu priču, a slušatelji­ma prepušta odabir između engleske i hrvatske verzije.

Uz Jamesa glazbu i aranžman potpisuje Pete Spruce, producent poznat po hitovima "Don't Let Me Go", "Hold My Love" i "Toxic", a i Jamesov prijatelj. Pete je radio master i miks pjesme uz Romualda Klemma, českog inženjera kojega je korporacij­a Embody Spatial Audio prošle godine svrstala u Top 10 Dolby Atmos inženjera. Za Jamesa i “Nebo plače” u petak, 23. veljače, možete glasati pozivom na broj 065224402 i SMS porukom s ključnom riječi Dora02 na broj 60006. ■

Inspiriran igrom riječima, kreativni Vinkovčani­n novim spotom donosi behind the scenes snimanja spota

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia