Glas Slavonije

Gostovanje u Omišu uvod je u završne bitke za doigravanj­e

- Dalibor KELER

Osnovni dio prvenstva Supersport HMNL-A bliži se kraju, a još uvijek su otvorena doslovno sva važna pitanja vezana uz konačni plasman i pozicije koje će klubovi zauzeti u doigravanj­u, ali velika neizvjenos­t vlada i oko bitke za opstanak.

Liga se doslovno prepolovil­a - svaka od prvih pet momčadi može osvojiti prvo mjesto jer su zbijene u samo jedan jedini bod, a druga polovina lige vodi dvostruku borbu, i oko osiguravan­ja plasmana u play-off, ali u isto vrijeme i oko osiguravan­ja prvoligašk­og statusa. Te momčadi u donjoj polovini zbijene su u samo šest bodova, a do kraja su ostala još tri kola. U toj ogorčenoj borbi u donjem dijelu ljestvice nalazi se Osijek. Za momčad Saše Voldina ključna će biti posljednja dva susreta, kada će gostovati u Vrgorcu, a na svom parketu dočekati Uspinjača Gimku, koji su joj izravni konkurenti. No prije toga osječka momčad treba pokušati doći do bonus bodova na gostovanju u Omišu, koje ju očekuje sutra. Olmissum je jedan od kandidata za "jedinicu", ali ove se sezone već pokazalo kako biti papirnati favorit i nema neku težinu. Zato Osječani u Omiš neće putovati bez ambicija, premda imaju priličan broj izostanaka. - Četvorica nam nisu na raspolagan­ju zbog akumuliran­ih javnih opomena. U

Omiš ćemo morati bez Josipa Šalaja, Filipa Petrušića, Marina Sesara i Nebojše Popovića. No, bez obzira na te izostanke, imamo dovoljno širok kadar i nećemo u Dalmaciju putovati tek na izlet. U dobroj smo formi, pa ćemo pokušati napraviti iznenađenj­e. Već smo pokazali da se možemo nositi s momčadima iz gornjeg dijela tablice, pa ne vidim razlog zbog čega to ne bismo ponovili i u Omišu. Istina, naš je fokus na posljednja dva kola, ali ako uspijemo uzeti nekakav plijen protiv Olmissuma, olakšat ćemo si posao uoči samog raspleta sezone - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogome­taša.

U biti, Osijeku za sigurno izbjegavan­je izravnog ispadanja iz prvoligašk­og društva treba još jedna pobjeda.

Neizvjesno­st će biti velika, a dobra je vijest što Osječani dobro stoje u međusobnim omjerima s konkurenci­jom. Od Crnice su bolji, a imaju pobjede nad Vrgorcem (5:3) i Uspinjača Gimkom (7:0), s kojima se sastaju u posljednja dva kola. U toj borbi bolja od njih je samo Torcida, i to za jedan jedini pogodak, a uvijek postoji mogućnost zatvaranja nekakvih krugova u kojima će izračuni konačnog plasmana biti drukčiji. No Osječanima nisu potrebne kalkulacij­e, nego jedna pobjeda s kojom bi riješili pitanje opstanka, a hoće li ona biti dovoljna i za plasman u doigravanj­e, ostaje vidjeti.

Susret Olmissum - Osijek igra se u subotu u omiškoj dvorani Ribnjak s početkom u 20 sati. ■

TABLICA

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia