Glas Slavonije

Zrinski opet igra važnu utakmicu sa Sesvetama, trojac na “popravnom”

-

Druga ovogodišnj­a runda Supersport Prve hrvatske nogometne lige igra se u tri dana, a od petka do nedjelje u akciji će biti i četiri slavonska kluba.

Zrinski Osječko 1664 koji kompletno društvo gleda s vrha danas gostuje kod Sesveta, momčadi s kojom se prošle sezone sastajao u Supersport Drugoj ligi. Oba su kluba ljetos napravila iskorak više i odlično se snašla u novoj, jačoj konkurenci­ji. U oba je sastava bilo puno promjena u odnosu prema prošloj sezoni, a ono što je sigurno, može se očekivati još jedan zanimljiv i tvrd obračun. Zrinski je hit lige, jesenski prvak koji gazi sve redom. U proljetnom nastavku momčad Igora Budiše svladala je u Gradskom vrtu Cibaliju (2:0), bila je to deveta pobjeda u nizu Zrinskog, deveti put u posljednji­h deset utakmica Marin Stanić nije vadio loptu iz mreže. Obrana Zrinskog djeluje granitno, momčad je dobro pokrivena na svim pozicijama, organizira­na i s pravim natjecatel­jskim duhom, zasluženo drži "jedinicu" i gleda prema elitnom rangu hrvatskog klupskog nogometa. "Crveni" danas u goste odlaze po nova tri boda, iako su svjesni kako ih neće biti lako uzeti. No spremni su na sve zamke i potencijal­ne "mine" koje uvijek nudi teško gostovanje u Sesvetama. Domaćin pak traži popravak nakon što je u prošlom kolu poražen na Šubićevcu od Šibenika s 3:0. Budišinu momčad čeka teško gostovanje, ali Zrinski je pokazao da ima kvalitetu dobiti bilo koga u prvoligašk­om društvu. I dok je lider u Sesvetama, posljednja momčad lige, bjelobrdsk­i BSK, igrat će u Zaprešiću gdje ga čeka Jarun. Domaćin je drugi dio prvenstva počeo pobjedom nad Dubravom Tib kabel, a BSK je u derbiju začelja kod kuće osvojio samo bod s Orijentom. Iako je do kraja prvenstva još puno igre i bodova u optjecaju, BSK ima sve manje vremena za bijeg s dna i hvatanje pozicije koja jamči ostanak. Trener Bjelobrđan­a i njegova momčad optimistič

TABLICA

ni su uoči gostovanja u Zaprešiću i vjeruju kako mogu nešto donijeti kući. U idealnom scenariju bi to bila tri boda. Cibalia nije u zoni najugrožen­ijih, ali je pri dnu poretka. Vinkovčani su za ovu sezonu kao osnovni cilj istaknuli ostanak u ligi, bliže njemu će biti ako u subotnje popodne ostave sva tri boda na Bosutu protiv Orijenta koji je na tablici odmah iza njih.

- U subotu igramo kvalifikac­ije, jasna je poruka iz redova Cibalije. Pobjeda ima golemu važnost, s nova tri boda Vinkovčani bi odmaknuli momčadima s dna i uhvatili priključak za sredinom poretka. Izabranici Siniše Sesara svjesni su visokog uloga, pa je ovoga tjedna u vinkovačko­j svlačionic­i bila potpuna mobilizaci­ja pred subotnji dvoboj s Riječanima.

Vukovar 1991 pun je ambicija ušao u nastavak, a onda razočarao. U Borovu naselju je računao na sva tri boda protiv Croatije, a na kraju se spasio poraza u 95. minuti i uzeo samo bod. Vukovarci su iza vodećeg dvojca i kod Dubrave Tim kabel odlaze popraviti ono što su uprskali protiv Imoćana. I. Liović ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia