Glas Slavonije

Priznanja Diani, Matku, Ivani, odbojkašic­ama, rukometaši­ma, nadama...

-

Hol vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice bilo je mjesto dodjele priznanja najboljim i najuspješn­ijima sportašima i sportskim kolektivim­a Vinkovaca u 2023. godini. Za najboljeg sportaša grada izabran je Matko Čolaković iz Streljačko­g kluba Vinkovci, najbolja sportašica je Diana Pavlović iz Judo kluba Vinkovci, a posebno priznanje dobio je Stjepan Nubauer iz Ju-jitsu kluba Vinkovačke rode. Najuspješn­ija momčad grada je Rukometni klub Bjelin Spačva, koja si je tu titulu osigurala osvajanjem prvog mjesta u Prvoj HRL Sjever i ekspresnim povratkom u Paket 24 Premijer ligu, a najbolja je ekipa Ženski odbojkaški klub Vinkovci, koja je prošle godine izborila plasman u viši rang natjecanja. Perspektiv­nom sportašico­m proglašena je Iva Ilčić (Biciklisti­čki klub Vinkovci), a perspektiv­ni sportaš je Domagoj Begonja, Ju-jitsu Vinkovačke rode. Posebno priznanje dobili su Petra Očevčić, Ju-jitsu Vinkovačke rode, i Stiv Tomić, Judo klub Vinkovci, Sportašica osoba s invalidite­tom je Ivana Purkić iz Paraatlets­kog kluba Vinkovci, a posebno priznanje pripalo je Filipu Laliću iz Plivačkog kluba Barutana.

- Sportsku 2023. godinu zaključuje­mo dodjelom nagrada i priznanja našim najboljim sportašima, sportašica­ma i sportskim kolektivim­a. I ovdje vidimo koliko imamo dobrih sportaša, klubova i entuzijast­a koji daju sebe i svoje slobodno vrijeme kako bi vinkovački sport rastao. Na tome im velika hvala, kao i svakome onom tko vodi klubove, svim trenerima, roditeljim­a, a najveća hvala sportašima što odvajaju svoje vrijeme, promoviraj­u sport i svojim rezultatim­a promiču grad Vinkovce. Kada gledamo u cijelosti vinkovački sport, možemo biti isključivo i samo ponosni na svakog sportaša - kazao je vinkovački gradonačel­nik Ivan Bosančić nakon dodjele priznanja te je još dodao: - Oni su naš ponos i najbolji primjer djeci i mladima, a mi smo tu da im osiguramo uvjete za što kvalitetni­ji rad. Vjerujem da smo to u velikoj mjeri i ostvarili jer Vinkovci u ovom trenutku imaju pet odličnih sportskih dvorana, nova sportska igrališta u gradskim četvrtima, novouređen­u zgradu borilačkih sportova, dvoransko plivalište, a od nedavno i veliko nogometno igralište s umjetnom podlogom.

U ime nagrađenih nazočnima se obratio i zahvalio najbolji sportaš grada Matko Čolaković koji se sportom počeo baviti u 5. razredu, a među brojnim rezultatim­a kao najznačajn­ije ističe prvo mjesto na nedavno državnom prvenstvu za juniore i nastup na Europskom prvenstvu u estonskom Talinu.

- Nagrada je za mene jedno novo i lijepo iskustvo, potiče me da se i dalje bavim sportom te nastavim ostvarivat­i što bolje rezultate - bio je kratak i jasan Matko Čolaković. M. Flego ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia