Glas Slavonije

U znaku derbija u Čepinu

- Ivana LIOVIĆ

Završila je stanka, nogometaši s trećeligaš­kog istoka kreću u proljetne borbe za bodove, a odmah u prvom kolu nastavka igra se veliki derbi. Kraj Uljare lider Čepin dočekuje drugoplasi­ranu Đakovo Croatiju.

Nakon lude završnice jesenskog dijela prvenstva Čepin je na zimsku stanku otišao kao vodeća momčad lige, i to samo zbog bolje gol-razlike, točnije, jednog pogotka više od Đakovčana, koji se što prije žele vratiti na vrh. Priliku za to imaju u subotnje popodne kraj Uljare (od 14.30), ali tamo ih čeka Josip Milardović sa svojim "nabrijanim" "zelenima", koji kraj Uljare nikome ništa lako ne prepuštaju. Neće ni danas, jer domaćin je mobilizira­o sve snage kako bi proljetna premijera bila uspješna, Siouxi su spremni zauzeti svoje mejsto i bodrenjem pomoći svojoj momčadi u pohodu na nova tri boda i ostanak na "jedinici". - Dobro smo odradili pripremni period, igrači su davali masimum i jedva čekamo utakmicu da vidimo gdje smo i što smo, što smo radili ove zime. Ova utakmica ništa ne odlučuje, ona je samo jedna u nizu, ali u pitanju je derbi - poručio je Josip Milardović Cigo, trener Čepina, koji je nekada s klupe vodio Đakovčane.

Na njegovu tragu su i igrači čepinskog trećeligaš­a, svi redom ponavljaju "želimo pobjedu u derbiju, ali ovo je samo jedna utakmica u nizu".

Pobjedničk­e ambicije imaju i Đakovčani, koji su pretkraj 2023. bili prvi "pick" za naslov jesenskog prvaka, a onda su na oproštaju od polusezone kod kuće, protiv svih očekivanja, izgubili od Valpovke s nevjerojat­nih 6:1 i na zimsku stanku otišli kao drugi s jednakim brojem bodova kao i Čepin i sa samo "minus jedan" u gol-razlici.

Čepinski derbi je u fokusu, ali zanimljivo bi trebalo biti i na ostalim terenima. Tomislav iz Donjih Andrijevac­a u nastavku će vrebati kikseve vodećeg dvojca, a u prvom proljetnom kolu vjeruje u pobjedu nad Slavijom, koja pak traži bijeg iz donjeg dijela tablice. Četvrti Bedem ide u goste k drugom Tomislavu u ligi, onom iz Cer

Parovi Čepin - Đakovo Croatia, Valpovka (Valpovo) - Vuteks Sloga (Vukovar), Savonija (Požega) - Oriolik (Oriovac) i Sloga (Nova Gradiška) - Svačić (Stari Slatnik) igraju danas (subota) u 14.30, a u istom terminu u nedjelju: Graničar (Županja) - Borac (Kneževi Vinogradi), Tomislav (Donji Andrijevci) - Slavija (Pleternica), Kutjevo - NAŠK (Našice) i Tomislav (Cerna) - Bedem (Ivankovo). ne, i vjeruje u trobod, no domaćin ima svoju računicu. Iz Cerne poručuju kako su se ove zime "resetirali" i cilj je na proljeće biti puno uspješniji nego jesenas. U najtežoj poziciji je posrnuli Graničar iz Županje. Lanjski viceprvak i momčad koja se borila za naslov prvaka Treće NL Istok u samo pola godne doživjela je raspad sustava, uoči prvenstva ostala je bez dosta igrača i prvi dio odradila katastrofa­lno. Županjci su na začelju poretka sa samo jednom pobjedom i pet bodova. Iako se bijeg s dna čini kao nemoguća misija, ne treba zaboraviti da je u nogometu, posebice amaterskom, bilo i većih povrataka i preokreta. Pred "graničarim­a" je izazovno proljeće, iako nisu u bajnoj situaciji, "plavi" i ne pomišljaju na odustajanj­e. Svjesni su kako ih čeka grčevita borba za ostanak, no također vjeruju da je pred njima nastavak u kojem se mogu iskupiti za sva ona silna razočaranj­a koja su svojim navijačima priredili jesenas. Danas počinje drugi dio, ne treba sumnjati da nas očekuje ponovno zanimljiva i puna obrata polusezona na trećeligaš­kom istoku. ■

TABLICA

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia