Glas Slavonije

NEXE čeka trenera i Varaždin, Spačva će ugostiti Poreč, a Osijek po bodove u Kaštela

-

UPaket24 Premijer ligi za rukometaše na rasporedu je drugo kolo. U Ligi za prvaka rukometaši NEXE-A između dvije europske utakmice sa slovenskim Gorenjem moraju danas (subota) odraditi i susret s Varaždinom 1930, momčadi čiji je plasman u Ligu za prvaka iznad svih očekivanja. Slično kao i plasman Bjelin Spačve Vinkovci, koja je u Ligu za prvaka krenula porazom kod prvaka Zagreba, a današnji susret s Porečom mogao joj usmjeriti njihove ambicije.

Što se tiče NEXE-A, igrači, ali i navijači, i dalje su u neizvjesno­sti iščekivanj­a odluke o novom treneru. Nakon gostovanja u Velenju, gdje je NEXE sa slovenskim klubom remizirao, v.d. trenera Kasim Kamenica najavio je određene promjene u momčadi. - Imamo starijih igrača koje moramo osvježiti, ubaciti svježe krvi. U Velenju nisu igrali Manci i Tomić, vjerojatno ćemo priključit­i i nekoliko omladinaca. Svakako je plan podići nivo obrane kako bismo spremno dočekali ne samo Varaždin nego i uzvratni susret s Gorenjem - pričao je Kasim Kamenica. Susret s Varaždinom 1930 počinje u 19 sati u dvorani Osnovne škole kralja Tomislava, gdje će u utorak od 20.45 NEXE ugostiti Gorenje.

Pola sata nakon današnje utakmice u Našicama počet će ona u Vinkovcima. Trener Bjelin Spačve Vinkovci Josip Mečić rekao je uoči početka sezone da će upravo susret s Porečom usmjeriti njihove ambicije. Naime, prve četiri momčadi trebale bi igrati u europskim natjecanji­ma, osim ako netko od te četvorke ne bude finalist Kupa. Vinkovčani su, kao i Našičani i Osječani, još uvijek "živi" i u Kup natjecanju, no trenut

Puno je otvorenih pitanja u Našicama, koja će se valjda polako početi zatvarati

no je veća koncentrac­ija na prvenstvo, koje je i veći izazov. Spačva je u prvom dijelu sezone s današnjim gostima iz Poreča odigrala dvije vrlo izjednačen­e utakmice. Poreč je svladao Vinkovčane u svojoj dvorani sa 24:23, a u Vinkovcima je slavila Bjelin Spačva 21:20, pa se slično neizvjesna utakmica očekuje i večeras od 19.30 u dvorani Osnovne škole Bartola Kašića.

U Ligi za ostanak rukometaši Osijeka odlično su krenuli uvjerljivo­m pobjedom nad Metković-mehanikom. U nedjelju ih čeka gostovanje u Kaštel Sućurcu kod trenutno posljednje­plasirane Ribole Kaštela. Opasno bi bilo unaprijed upisati bodove, no oni bi bili jako vrijedni za nastavak osječke borbe za opstanak, odnosno osiguranje i dogodine mjesta u Premijer ligi bez dodatnih kvalifikac­ija. Zato Osječani trebaju vrlo ozbiljno shvatiti nedjeljnu utakmicu, koja u dvorani Sokolana u Kaštel Sućurcu počinje u 18 sati. K.lacković ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia