Glas Slavonije

Dobro je što se prvi susret igra u Zagrebu

-

Nakon što su senzaciona­lno izbacili španjolski Betis, nogometaši zagrebačko­g Dinama u osmini finala Konferenci­jske lige za suparnika su dobili grčki PAOK. Prva utakmica igra se 7. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je sedam dana poslije u Solunu. Dinamo je mogao izvući jednog od osam pobjednika skupina (Aston Villa, Club Brugge, Fenerbahče, Fiorentina, Lille, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Viktoria Plzen), a na kraju je bivši grčki nogometaš Kostas Katsourani­s, koji je asistirao u ždrijebu u Nyonu, “Modre” spojio s grčkim PAOK-OM, koji je u pretkolu izbacio splitski Hajduk. Mogao je Dinamo bolje, ali i lošije proći, no Grci su neugodan suparnik. Dovoljno je znati da je PAOK ove sezone bez poraza u Europi. Momčad koju vodi rumunjski stručnjak Razvan Lucescu, a na vratima im stoji hrvatski nogometaš Dominik Kotarski, ove je sezone odigrala 12 europskih utakmica ostvarivši pritom devet pobjeda i tri remija uz razliku pogodaka 29:12.

- Odmah nakon utakmice protiv Betisa sam rekao da nam je svejedno koga ćemo izvući u ždrijebu, sve su to jako dobre momčadi - kazao je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon što je doznao kako njegovoj momčadi predstoje dva dvoboja s PAOK-OM.

Modri će tako drugi put ove sezone igrati u Grčkoj nakon što su u 3. pretkolu Lige prvaka ispali od aten

Dinamo je ove sezone već igaro s jednim grčkim klubom, no ti dvoboji bude loša sjećanja

skog AEK-A. Ta epizoda s AEK-OM budi loša sjećanja, ne samo zbog ispadanja Dinama nego i nereda, smrti navijača grčkog kluba, zatvora za BBB... Samo se možemo nadati da će predstojeć­i susret Zagrepčana s Grcima proći bez ikakvih nereda.

- Jasno je da ćemo dobro analizirat­i PAOK, dobro se pripremiti da odigramo dvije prave utakmice i pokušamo proći. Prvi je dvoboj pred našim navijačima što je dobro, pokušat ćemo biti što bolji kako bismo stekli prednost prije uzvrata u Solunu - dodao je trener hrvatskog nogometnog prvaka.

PAOK je ove sezone igrao s Hajdukom u 3. pretkolu. Prva utakmica u Splitu je završila bez golova, a Grci su u uzvratu na Toumbi pobijedili sa 3:0.

- PAOK je još na početku sezone igrao protiv Hajduka, pogledat ćemo i te utakmice kao i ove novije. Pripremit ćemo se najbolje što možemo. Znamo da nas tamo čeka uzavrela atmosfera, ali naši su igrači naviknuli igrati u takvom ambijentu - zaključio je Sergej Jakirović. I. Liović ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia