Glas Slavonije

Izgubila kontrolu, zabila se autom u kamion i poginula

Cesta između Mirkovaca i Jankovaca više od 6 sati bila je, zbog vozila na cesti, zatvorena

- Sandra Lacić

Jedna osoba poginula je u prometnoj nesreći koja se dogodila u posljednji­m minutama petka u blizini Vinkovaca. Kako je priopćila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, nesreća se zbila u 23.54, kada se 36-godišnjaki­nja, upravljaju­ći automobilo­m vinkovački­h registraci­ja državnom cestom D46 iz smjera Mirkovaca prema Jankovcima, zabila u kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera. - Došavši na II. dionicu 7. kilometara + 240 metara, zbog nepropisno­g kretanja vozačica je vozilom prešla na lijevi prometni trak u trenutku kada je iz suprotnog smjera dolazio kamion s prikolicom srbijanski­h registraci­jskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnji državljani­n Srbije. Zbog opisane radnje došlo je do udara prednjim dijelom osobnog vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila. U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala 36-godišnjaki­nja, a tijelo je prevezeno u Nacionalnu memorijaln­u bolnicu "Dr. Juraj Njavro" Vukovar. U Općoj županijsko­j bolnici u Vinkovcima liječnička je pomoć pružena 34-godišnjaku, koji je lakše ozlijeđen. Očevid nesreće vodio je općinski državni odvjetnik u Vinkovcima, a od 00.18 do 6.18 zbog očevida i uklanjanja vozila s mjesta nesreće navedena je dionica ceste D46 bila zatvorena za sav promet. Promet se odvijao alternativ­nim pravcima - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Istoga dana više osoba je ozlijeđeno u prometnim nesrećama diljem Slavonije, a policija je izvijestil­a o nekoliko slučajeva. Tako se u petak oko 0.30 u mjestu Ovčare, u Požeško-slavonskoj županiji, 41-godišnja vozačica automobilo­m nije kretala sredinom obilježeno­g prometnog traka, te je sletjela s kolnika u putni kanal. Nakon toga dolazi do zanošenja vozila, koje udara u prometne znakove i prevrće se. Nakon udara 41-godišnjaki­nja je napustila mjesto događaja a da nije ostavila svoje podatke ni podatke o vozilu kojim je upravljala, no policajci su ju pronašli naknadno.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske u petak je evidentira­no sedam prometnih nesreća u kojima je nastala materijaln­a šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Postaje prometne policije Osijek, dvije na području Policijske Našice te po jedna na području PP Belišće i PP Beli Manastir. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia