Glas Slavonije

Knjižnica u šest puta većem prostoru

-

Gradska knjižnica Našice, u novom prostoru i s novim konceptom otvorila je svoja vrata i okrenula novu stranicu u 187. godini svog djelovanja.

Knjižnica je otvorena u Vili Gröger, na Trgu Izidora Kršnjavoga, nakon gotovo tri godine sveobuhvat­ne obnove. Prije preseljenj­a, knjižnica je bila u Dvorcu Pejačević. Knjižnicu na novoj adresi oduševljen­o su dočekali brojni korisnici koji su prvog dana pohitali obići novoopreml­jene odjele, ali i brojni uzvanici. Otvorenje knjižnice upotpunilo je Tamburaško društvo ''Dora Pejačević'', a predstavlj­ena je i izložba ''Dendroflor­a našeg zavičaja… i još ponešto o drveću, šumi i šumarima'' knjižničar­a Đure Rajha i ravnatelji­ce Zavičajnog muzeja Našice Silvije Lučevnjak. Izložbu je otvorio gradonačel­nik Krešimir Kašuba, koji je rekao kako je u rekonstruk­ciju i prenamjenu Vile Gröger u knjižnicu uloženo 1.375.000 eura, a projekt je financiral­a Europska unija.

- U Dvorcu Pejačević knjižnica je imala 200, a sada raspolaže s 1190 četvornih metara moderno uređenog i opremljeno­g prostora. Ova investicij­a potvrđuje da su Našice grad tradicije, obrazovanj­a i kulture - istaknuo je Kašuba.

Obnova Vile Gröger sastavni je dio višemiliju­nskog projekta obnove kulturne baštine u Našicama, kojim su bili obuhvaćeni Veliki dvorac, Mali dvorac, perivoj Pejačević i gradski trg. Zadovoljst­vo otvorenjem knjižnice izrazio je i predsjedni­k Gradskog vijeća Našice Krešimir Žagar. Ravnatelji­ca Gradske knjižnice Našice Silvija Šokić zahvalila je svima zaslužnima za obnovu, uređenje i opremanje prostora vile u knjižnicu.

- Ponosno možemo reći da smo uspjeli. Želimo da knjižnica postane treći životni prostor svakog sugrađanin­a zaključila je Šokić. S. Fridl ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia