Glas Slavonije

Bezdušno ubijeni ljubimci Borovika

Psi - ženka Bjelka i Leon kojeg je okotila 2021. godine ustrijelje­ni su u trbuh iz blizine

- Suzana župan

Ponovno je čovjek bio okrutniji od zvijeri! Prije tjedan dana na području oko akumulacij­skog jezera Borovik okrutno su ustrijelje­na dva psa - Bjelka i Leon, kojeg je okotila prije tri godine. Dvije umiljate krznene dušice bile su ljubimci cijelog Borovika – svih koji su dolazili na jezero i tamošnje izletište, odnosno u jedini ugostitelj­ski objekt Camp Borovik, čija je vlasnica Andrea Pešut ujedno i vlasnica dvaju bezdušno ustrijelje­nih pasa.

Okrutnošću koja se pretočila u više hitaca iz vatrenog oružja kojima su oba psa ustrijelje­na u trbuh zgranuta je neutješna Andrea, njezina obitelj i cijela Đakovština, a društvene mreže "gore" od zgražanja i osude zbog ubijanja dvaju nedužnih pasa koji su bili ljubimci cijelog Borovika – sve posjetitel­je akumulacij­e i Campa Borovik uvijek su dočekivali veselim lavežom, mašući repom, spremni za igru. Bili su i ljubimci planinara, ribiča, rekreativa­ca... I djece i odraslih.

- Kome su Bjelka i Leon smetali da ih netko tako okrutno ustrijeli?! Leon se, ustrijelje­n u stomak, jedva dovukao do Campa, do mjesta gdje je inače ležao, a Bjelka je pronađena nakon traženja i dojave da, također ustrijelje­na u stomak, leži u kanalu što je od Campa udaljen više kilometara. Očito ju je onaj koji ju je ustrijelio poslije ondje doslovno odbacio - ispričala je slomljeno Andrea koja je u vrijeme tragedije bila na godišnjem odmoru izvan zemlje. Obitelj ju je s tužnom viješću što se dogodilo njezinim psima suočila nakon njezina povratku kući. - I otac je plakao za Bjelkom i Leonom kada je vidio što im je netko zvjerski učinio. Nakon što se Leon doslovno dovukao do Campa da, očito, skonča gdje je uvijek spavao, svi su krenuli tražiti Bjelku po okolnom području, šumi, automobilo­m sve do Paučja, oko Malog jezera… dozivali ju… - prepričava Andrea.

- Na kraju su nam djevojke, koje dolaze na Borovik, javile da su ju vidjele kako ustrijelje­na leži u kanalu, 10-ak kilometara od Borovika. Vjerojatno je ondje odbačena kada je već bila ustrijelje­na... - tužno je ispričala Andrea. Bjelka i njezin Leon ustrijelje­ni su očito iz velike blizine jer im se na tijelu vidio barut.

Bjelka je ljubimica Borovika i Andreina Campa postala je prije 10 godina, a nakon što ju je netko tu ostavio. Vrlo brzo uvukla se pod kožu svima, kao i njezin Leon, kojeg je na svijet donijela sedam godina nakon svog dolaska na jezero. - Nisam vidjela dobroćudni­je pse. Svi su se uvijek fotografir­ali s njima, bili su prave dobrice, Leon je djecu pratio i igrao se s njima… - slomljenim glasom kaže Andrea. Okrutno ubojstvo dvaju pasa prijavljen­o je i đakovačkoj policiji, a obitelj Pešut zahvalna je svima za bilo kakvu informacij­u o slučaju. Inače, oba psa bila su, dakako, uredno čipirana.

Dva nedužna krznena stvorenja svoj vječni počinak našla su a gdje drugdje nego na Boroviku, uz Camp, gdje su i inače spavala i odmarala se. ■

Slučaj su Pešutovi prijavili đakovačkoj policiji, a zahvalni su svima za bilo kakvu informacij­u o slučaju

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia