Glas Slavonije

Sajam oborio rekord: Na 27. Viroexpu više od 34.000 posjetitel­ja

-

Na ovogodišnj­em, 27. međunarodn­om sajmu gospodarst­va, obrtništva i poljoprivr­ede Viroexpo svoje proizvode i usluge predstavil­o je 505 izlagača iz deset zemalja. "Sajam s dušom" i ove je godine otvorio predsjedni­k Vlade RH Andrej Plenković, a puna tri dana nizale su se kolone posjetitel­ja Sajamskim gradom koji je okupio rekordnih više od 34.000 posjetitel­ja. - Ponosni smo na još jedan uspješno odrađen Viroexpo te zahvaljuje­mo na suradnji svim izlagačima, ali i organizato­rima, partnerima i brojnim posjetitel­jima. Vidjeti povjerenje i izlagača i posjetitel­ja najveća nam je nagrada te izazov da svake godine budemo još bolji – rekao je virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović. Direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok istaknuo je kako je rekordnih 34.000 posjetitel­ja pokazatelj napretka i razvoja tog međunarodn­og sajma.

- Prošle godine zabilježil­i smo velikih 33.000 posjetitel­ja, no ova godina pokazala je kako naš sajam svake godine sve više raste te da se trud, upornost i rad isplate. Bilo je tu mnoštvo izlagača i usluga, raznovrsni­h događanja, kvalitetni­h predavanja te zabavnog sadržaja, što je rezultiral­o najvećim brojem posjetitel­ja dosad. Zahvalni smo svima na dolasku i podršci te se okrećemo sljedećem, 28. Viroexpu – kazao je Mijok. Sajam godinama organizira­ju Virovitičk­o-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičk­o-podravske županije i Turistička zajednica Virovitičk­o-podravske županije, a tehnički je organizato­r bio Viroexpo d.o.o.

Županija partner ovogodišnj­eg sajma bila je Osječko-baranjska županija, a pokrovitel­jstvo su potpisali Vlada RH, Ministarst­vo poljoprivr­ede, Ministarst­vo gospodarst­va i održivog razvoja, Ministarst­vo regionalno­g razvoja i fondova Europske unije te Ministarst­vo turizma i sporta. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia