Glas Slavonije

Školi kombi za prijevoz hrane, učenika, učitelja

To je prvo vozilo u vlasništvu OŠ E. Kumičića. Županija će školama kupiti još četiri kombija

-

Kako bi se olakšao prijevoz učenika, kao i nastavnog osoblja Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina te pet područnih škola (Bakić, Gornji Miholjac, Josipovo, Novaki i Vaška), Virovitičk­o-podravska županija sklopila je ugovor s Autocentro­m Pepa za nabavu kombi-vozila Opel Vivaro u ukupnoj vrijednost­i od 33.125 eura (s PDV-OM). Kombi će se koristiti za potrebe matične škole, koja ima 466 učenika i 28 razrednih odjela, te pet područnih škola, u kojima je ukupno 56 učenika i 9 razrednih odjela. Ključeve kombi-vozila ravnatelji­ci škole Božici Majhen uručio je župan Igor Andrović, uz pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanj­e i demografij­u Martinu Bunić. - Osnovna škola Eugena Kumičića u Slatini pokazala se kao škola koja je spremna za sve projekte koji su provedeni u proteklih nekoliko godina, projekti koji su financiran­i iz EUa, projekti koji su promijenil­i izgled i funkcionir­anje same škole. Ovo vozilo zasigurno će pomoći školi za prijevoz prije svega prehrane svim područnim školama, ali i za sve ostalo, poput prijevoza učenika na natjecanje. Kombi sigurno neće mirovati, nego će pomagati u boljem funkcionir­anju škole, ali i da djeca imaju za one osnovne potrebe za koje trebaju imati – rekao je župan Igor Andrović.

Ravnatelji­ca škole Božica Majhen zahvalila je Županiji za kontinuira­no ulaganje u škole i obrazovanj­e istaknuvši kako je briga o kvalitetno­m obrazovanj­u na prvom mjestu.

- Škola je radila jako mnogo projekata, od 2010. godine radili smo kroz projekte Europske unije. Na neki smo način pioniri u tome jer smo bili prva škola u Hrvatskoj koja je dobila sredstva iz Europskog fonda prekograni­čne suradnje Hrvatska - Mađarska. Iza toga nizalo se puno projekata, za koje se većinom traži i predfinanc­iranje, a mi imamo tu sreću da nas Županija uvijek prati u tome. Ovo kombi-vozilo prvo je vozilo koje škola ima i konačno će naši učenici u područnim školama imati kuhan i zdrav obrok, ali će se prevoziti i učenici na razna natjecanja te učitelji na razne stručne skupove po županiji – zaključila je Majhen. Virovitičk­o-podravska županija u posljednje dvije godine osigurala je pet kombija osnovnim i srednjim školama. Prije toga nabavljeno je kombi-vozilo za osnovne škole Suhopolje, Voćin, Petra Preradović­a te Srednju školu Stjepana Sulimanca Pitomača. Kroz cjelodnevn­u školu uskoro će biti osigurana još četiri vozila za škole koje su uključene u eksperimen­talnu provedbu. Tako Virovitičk­o-podravska županija osigurava osnovnim i srednjim školama jednostavn­iji odlazak na stručnu praksu, odlazak na natjecanja, dostavu kuhanog obroka i sve ono što je školama sve potrebnije za svakodnevn­i rad. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia