Glas Slavonije

Miss svijeta: Lucija Begić najbolja u kategoriji sport i plasirala se u finalni izbor

-

Hrvatska predstavni­ca Lucija Begić pobijedila je u kategoriji sport na Miss svijeta. U toj je kategoriji pomela konkurenci­ju i zaslužila svoje mjesto u top 40 u finalu 71. Miss svijeta.

Tri tjedna uzbudljivi­h aktivnosti u Indiji, u New Delhiju i Mumbaiju, kulminirat će blistavim finalom 71. Miss World Festivala, 9. ožujka, u Jio World Convention Centre u Mumbaiju. Hrvatska predstavni­ca Lucija Begić nekoliko se mjeseci intenzivno pripremala za finale Miss svijeta. Pobjedu će pokušati izboriti 116 djevojaka, a osim ljepote i osobnosti misice iz svih krajeva svijeta boduju se i u sljedećim važnim kategorija­ma: sport, talent, top-model, Head to head challenge i Beauty with a purpose, odnosno Ljepota sa svrhom, kao okosnica samog natjecanja. Sve te kategorije održavaju se tijekom boravka u New Delhiju, a nakon završetka sve djevojke odlaze u Mumbai pripremati se za izbor.

Ono što oduševljav­a jest pobjeda naše predstavni­ce Lucije Begić, koja je pobijedila sve europske misice i kao pobjednica kontinenta izborila finale kategorije sport, na kojem je opet briljirala. - Polufinaln­o natjecanje u sportu uključival­o je Bip test, odnosno testiranje aerobne izdržljivo­st,i gdje sam zapravo bila najbolja od svih djevojaka u Europi. U finalu sporta, gdje su se plasirale 32 polufinali­stice od ukupno 116 sudionica, imale smo ponovno određene discipline, poput kriketa, koji možda u Hrvatskoj nije toliko popularan, ali je najmasovni­ji sport na svijetu, i hokeja na travi, a pucale smo i penale. Dobra stvar je što smo talentiran narod, bar za nogomet - kroz smijeh priča Lucija. Miss Perua osvojila je treće, a Miss Čilea drugo mjesto, no ostale su bez top 40 plasmana.

Misice su podijeljen­e u grupe Europa, Amerika, Azija i Afrika, a tako ih i boduju u nekim kategorija­ma, pa će najuspješn­ije misice biti prozvane u top 40 na pozornici na finalnom izboru.

- Željno iščekujem još kategoriju top-model, koja će se održati u Mumbaiju nakon što napustimo New Delhi, u kojoj se također nadam prikupiti dovoljan broj bodova za bolji plasman - objašnjava Lucija.

- Pripremila sam se u svim kategorija­ma, no u kategoriji talent izabrat će samo deset djevojaka, koje će izvesti svoje točke na humanitarn­oj

Beauty with a purpose gala večeri 3. ožujka u Mumbaiju. Za Head to head challenge, odnosno sučeljavan­je, bila sam pripremila govor o temi "Food security" Summita G20, održanog 2023. u New Delhiju - ističe Lucija. Misice su imale samo dvije minute da žiriju predstave osobni govor i svoju temu "Ljepota sa svrhom". Bile su vrlo elokventne i inspirativ­ne! Te mlade žene zaista čine razliku u svijetu. Manifestac­ija je održana u Pragati Majdanu, u New Delhiju, a Lucija je prezentira­la svoje razmišljan­je o temi "Movement is Life". Već se zna i pet nagrađenih u toj kategoriji, a to su Miss Bocvane, Miss Engleske, Miss Nigerije, Miss Libanona i Miss Zimbabvea, njima će se u top 40 finala sigurno pridružiti i naša Lucija, a druge ljepotice još skupljaju bodove u preostalim kategorija­ma. Ono što se još gleda jest trending, odnosno profili na društvenim mrežama i službenom profilu na stranici Miss World.

Naša se Lucija se u finalu 9. ožujka na pozornici predstavlj­a haljinom iz haute couture kolekcije koju potpisuje Ivan Alduk, koji je uz prekrasnu plavu glavnu haljinu optočenu perlama Luciji pripremio i plavu haljinu za kategoriju top-model, ručno rađenu više od sto sati. Kolekciju odjeće kreirala je Daniella Maleza, u koferima su i haljine Katarine Mamić, glamurozne haljine Vjenčanica Nikolina, kupaći kostimi Marine Matić, a sve outfite prati Prahir fine jewellery. U Mumbai će za koji dan krenuti i delegacija Miss Hrvatske za Miss svijeta na čelu s vlasnicom licencije Ivom Loparić Kontek, koja će Luciji pružiti podršku na finalu. T.K. ■

Dobra stvar je što smo talentiran narod, bar za nogomet, kroz smijeh priča Lucija

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia