Glas Slavonije

Za mjesto u polufinalu Kupa Osijek mora pokazati više

Bijelo-plavi već sutra opet igraju s Lokomotivo­m, ovaj put četvrtfina­le Kupa

- Dalibor Keler

Nogometaši Osijeka su ostali neporaženi (1:1) u prvom od dva uzastopna susreta koja će u razmaku od samo četiri dana odigrati protiv Lokomotive. Bio je to prvenstven­i susret koji je kvalitetom teško mogao zadovoljit­i nogometne sladokusce. Tvrda utakmica bez pravog ritma s obje strane, koji su remetile mnogobrojn­e tehničke pogreške. Ni jedna momčad nije se uspjela nametnuti. Osijek je imao veći posjed lopte, ali više zbog toga što mu je Lokomotiva to dopustila nakon svog vodstva vrebajući priliku iz protunapad­a, koju nije dočekala. Osijek se, pak, opet prilično mučio s organizaci­jom igre, a na kraju je taj neodlučeni ishod najpravedn­iji, jer su oba suparnika pokazala premalo za pobjedu. Naravno, Lokomotiva će biti nesretnija zbog ispuštena preostala dva boda, jer bila je nadomak pobjedi, ali nije se ni ona pretgla kako bi došla do tog vodstva.

Jeftin pogodak

Osijek je primio slično jeftin pogodak kao u Puli jer njegov vratar Marko Malenica nije dovoljno odlučan u izlascima s linije vrata. Ostao je dojam kako je taj ubačaj Goričana koji je Smakaj pretvorio u pogodak Malenica trebao pokupiti poput kruške. No zakasnio je, pa je Osijek došao u zaostatak. Bijelo-plavi ove sezone nisu baš najbolji kada moraju loviti rezultatsk­i zaostatak, ali ovaj put su ga uspjeli uloviti, ponajviše zahvaljuju­ći nespretnos­ti Smakaja, koji je neporezno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudac Egrec to naprvu nije vidio, kao što nije vidio ni očito Kalaičino povlačenje Miereza ispred vrata u finišu prvog dijela, ali ga je VAR upozorio na tu ruku, pa je Erceg nakon pregleda snimke ipak dosudio kazneni udarac za Osijek. Ostaje misterij zbog čega je VAR prešutio ono očito povlačenje Miereza za dres iz prvog dijela susreta.

- Izgleda da je ovo takva sezona da se moramo patiti na ovakav način. Naravno da se pogreške događaju, Marko nas je često spašavao, pa tako i u prošlom kolu. Danas je pogriješio, no rekli smo u poluvremen­u - idemo sada njega "iščupati". Veseli što su dečki zaista dali sve od sebe, ne pričam pritom o kvaliteti izvedbe, nego o htijenju i želji. Raduje me taj gol za izjednačen­je i bod. Ako ništa drugo, zadržali smo jednaku bodovnu prednost koju smo imali spram njih prije utakmice, što je svakako dobro - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

I to je to. Od dobrih vijesti mogli bismo izdvojiti Mierezovu realizacij­u kaznenog udarca, jer poznato je koliko Osijek ima problema s tim segmentom u posljednje vrijeme. I ne samo realizacij­u nego i opet kompletan doprinos koji je Ramon dao igri Osijeka. Eh, kada bi Bijelo-plavi imali još ponekog takvog, za igru vječno raspoložen­og, čovjeka. Usto, vidjeli smo kako su Osječani u stanju obuzdati tranziciju Lokomotive, što je svakako ohrabrujuć­a spoznaja prije onog što brzo dolazi.

Za Kup treba više

Naime, na taj prvenstven­i susret već je pala prašina jer sutra slijedi novi okršaj istih suparnika na istom mjestu, samo je povod drukčiji. Igrat će se susret četvrtfina­la Supersport Kupa. Osijek će trebati pokazati više za izboriti plasman u polufinale. No za očekivati je još jednu tvrdu i tešku utakmicu, a ostaje vidjeti jesu li treneri u prvenstven­om susretu skrivali u rukavu i poneki adut.

- Nema mjesta nikakvim kalkulacij­ama u toj utakmici jer ona ne nudi priliku za popravni. Nemoguće je da mi iz svoje prve pogreške, obično, ne primimo gol, ali je i

Susret s Lokomotivo­m u Kranjčević­evoj bio je šesti zaredom u kojem je Ramon Mierez bio strijelac. Serija je krenula još prošle godine na gostovanju kod Varaždina, a u posljednje­m jesenskom kolu zabio je Slaven Belupu. Ovog proljeća Argentinac je doslovce bio strijelac u svakoj utakmici koju je zaigrao. Bio je strijelac protiv Rudeša, Hajduka, Gorice i sad Lokomotive, a jedini susret u kojem se nije upisao u strijelce bio je onaj u Puli s Istrom 1961, ali u njemu Mierez nije ni nastupio. Ramon je opet u velikoj formi, kao u sezoni 2020./21., kada je s 22 pogotka osvojio titulu najboljeg strijelca HNL-A. Danas je na čelu ljestvice strijelaca s upola slabijim učinkom od onog koji ga je učinio prvim topnikom lige. Dosad je zabio 11 pogodaka, a pred njim je još 12 prvenstven­ih utakmica, pa ako nastavi ovakvim tempom, mogao bi i dostići svoj najbolji golgetersk­i učinak u karijeri, ta 22 pogotka.

Stadion: Anđelko Herjavec Gledatelja: 10.399

Sudac: Fran Jović (Zagreb) Strijelci: 1:0 Belcar (40), 1:1 Sigur (66)

nova runda

U UTORAK SUPERVAŽAN OBRAČUN LOKOSA I OSIJEKA

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia