Glas Slavonije

POGODAK IZ PENALA NAKON TRI GODINE

-

Ramon Mierez realizirao je kazneni udarac u trećoj minuti sudačke nadoknade, čime je Osijek došao do boda u Kranjčević­evoj. Na prvi pogled ta Ramonova realizacij­a penala nije ništa posebno, no iza nje se krije nesvakidaš­anji podatak. Naime, Mierez je realizirao kazneni udarac na službenoj utakmici nakon pune tri godine. Posljednji je zabio još 25. veljače 2021., u onom čudesnom preokretu u Varaždinu, kada je Osijek 2:0 pretvorio u svoju pobjedu od 3:2. Ramon je tada zabio dva pogotka, a jedan od njih bio je i iz kaznenog udarca. Nakon toga je pucao triput, ali nije bio precizan. Njegove pokušaje s “bijele točke” u razmaku od samo devet dana zaustavili su Dinko Horkaš iz Varaždina i Nediljko Labrović, koji je tada branio za Šibenik, a oba ta događaja datiraju iz sezone 2020./21. Posljednji kazneni udarac Mierez nije realizirao na kraju prošle sezone, kada je također u sudačkoj nadonkadi posljednje­g, 36. kola, protiv Rijeke, zapucao penal za pobjedu na oproštaju od Gradskog vrta. No Zekić mu je opet dao povjerenje, a Ramon ga je iskoristio: - Mislim da se poštenje koje ima treba nagraditi i rekao sam mu nakon utakmice s Goricom da će on biti sljedeći izvođač kaznenih udaraca. Protiv Lokomotive je bio siguran realizator, što će mu biti još jedan poticaj, jer je svakom golgeteru svaki pogodak važan, pa i ovi iz penala, jer njih nije baš tako jednostavn­o realizirat­i - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

to odraz našeg sadašnjeg trenutka i samopouzda­nja. Sve što želim jest da budmo odlučniji i da momčad preuzme nešto više rizika, naravno u zoni gdje se to očekuje. Bez toga danas ne ide u nogometu. Muči me što jedno pokazuju na treninzima, usvajajući zahtjeve, a onda drugo, dogodi im se totalna blokada na utakmici. A mislim da ne tražim ništa prekomplic­irano, samo da budemo malo hrabriji i više vjerujemo u sebe te da preuzimamo odgovornos­t u nekim situacijam­a. Ne uspijevamo se nametnuti i moramo pronaći ljude s karakterom, koji će biti hrabriji i odlučniji te jaki na lopti da nešto možemo kreirati prema naprijed - zaključio je trener Bijelo-plavih.

Rekosmo već, nećemo se više vraćati na taj susret jer nema smisla. U ovom koji slijedi Osijek će morati dati više, puno više u napadačkom dijelu jer u petak nije praktično stvorio ni jednu pravu priliku.

Uglavnom, "prvo poluvrijem­e" ta dva ogleda Osijek nije izgubio, ali u ovom drugom morat će pobijediti kako bi ušao u polufinale i na taj način zadržao rezultatsk­u napetost u ovoj sezoni. ■ 9 pogodaka

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia