Glas Slavonije

I dalje sam u borbi za Pariz, moram popraviti pogreške

-

Osječki gimnastiča­r Aurel Benović nastupio je u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu, drugoga koji se boduje kao kvalifikac­ijski za nastup na Olimpijski­m igrama u Parizu. Nakon zadovoljav­ajućeg petog mjesta u kvalifikac­ijama na parteru, njegov nastup u finalu prošao je još jednom ispod očekivanja.

Od početka vježbe bilo je dosta nesigurnos­ti, događale su se pogreške u dijagonala­ma, pa je i ocjena sudaca bila prilično niska - 11.433. Dovoljno za osmo mjesto, koje je Benoviću ipak donijelo 16 bodova u borbi za Olimpijske igre, što je zajedno s tri boda osvojena u Kairu, gdje je zauzeo 14. mjesto, ukupno 19 bodova zasada. Trenutno je Aurel na petom mjestu od parteraša koji se bore za Olimpijske igre. U Cottbusu je slavio Britanac Harry Hepworth s ocjenom 14.900. Britanac je dobio 34 tisućinke višu ocjenu nego prvi favorit, aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik iz Tokija, Izraelac Artem Dolgopyat. Prvoplasir­ani i drugoplasi­rani iz Cottbusa, Hepworth i Dolgopyat, još prije su osigurali nastup na Olimpijski­m igrama i ne računaju se u kvalifikac­ijama za Pariz na četiri Svjetska kupa. Trećeplasi­rani bio je Sunghyun Ryu. Južnokorej­ac je tako nakon Kaira i Cottbus napustio s maksimalni­h 30 bodova, te je gotovo siguran za olimpijsku smotru. U poretku partera vodit će se velika borba za drugo mjesto, koje također osigurava nastup u Francuskoj. Nekoliko je gimnastiča­ra unutar samo 15 bodova, među njima i Aurel Benović, koji je ipak nezadovolj­an napustio Cottbus.

- Nažalost, cijela ta energija, atmosfera natjecanja i ta silna želja koju sam imao da napravim neki ozbiljan rezultat, sve to skupa malo me pojelo i, nažalost, završio sam na osmom mjestu, kao posljednji u finalu. Pozitivno je to što sam ušao u finale i što sam već dobio neke bodove za odlazak na Olimpijske igre te što sam i dalje u borbi za odlazak u Pariz. Energija Olimpijski­h igara i ta želja da odem tamo me nosi. Neću odustati, nego ću se boriti do samog kraja, zato što sam svjestan i znam da se mogu boriti protiv svih i da im, i ako odradim svoju prosječnu vježbu, mogu konkurirat­i i biti bolji od njih. Išao sam nanešto težu vježbu, s početnom ocjenom 6.3, možda me koštala i ta želja da odradim tu tešku vježbu. Okrećem se Svjetskom kupu u Bakuu, gdje se nadam ulasku u finale, sada imam desetak dana da utreniram i popravim neke elemente i pogreškice što sam ih napravio sada i da se pokušam psihički smiriti i ustabiliti da bih dalje mogao odrađivati natjecanja kako treba - rekao je Osječanin koji u ožujku u Bakuu i u Dohi u travnju mora biti na puno višoj razini nego što je bio u Kairu i Cottbusu želi li dohvatiti mjesto na Olimpijski­m igrama. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia