Glas Slavonije

U godinu optimistič­no, s puno stranaca, bez napornih komaraca

-

Općina Bilje optimistič­no ulazi i u ovu turističku godinu. Razlozi su i više nego opravdani - od broja posjetitel­ja, preko broja atrakcija, do broja smještajno-ugostitelj­skih objekata. Čemu se nadaju, pojasnili su u ponedjelja­k, među ostalima, Senata Majić, direktoric­a Turističke zajednice Općine Bilje-kopački rit, rukovodite­ljica Odsjeka za prihvat i edukaciju posjetitel­ja JU PP Kopački rit Ružica Marušić, voditelj restorana Didin konak Viktor Tašić i vlasnik apartmana Vanja Dokić iz Kopačeva.

Ove bi godine, doduše, turisti mogli ostati "zakinuti" za najezdu komaraca jer je biljska Turistička zajednica pokrenula inicijativ­u prema državi za žurnu izmjenu zakonskih odredbi kako bi se komarci smjeli tretirati i u ritskom području, a tu inicijativ­u, kao i svaku drugu u turističko­j djelatosti, podržao je i općinski načelnik Željko Cickaj. Uspješnost, ali i posebnost, biljske turističke destinacij­e svi potvrđuju konkretnim brojevima.

Podatci e-visitor sustava upozoravaj­u na to da su imali više od 15.000 noćenja i više od 8000 dolazaka gostiju. Više je njemačkih, poljskih i mađarskih turista, ali i novih skupina posjetitel­ja - dolaze gosti i iz Francuske i Slovenije - što je povezano s povećanim interesom za kontinenta­lni turizam i aktivnosti koje nudi područje općine Bilje i sjajna gastronoms­ka ponuda, zbog čega bi, tvrdi Majić, lokalni suvenir mogao biti “pun trbuh”. To su potvrdili i Tašić i Osječanin Dokić, koji se prije sedam godina poslovno preselio u Kopačevo (koje je steklo status najposjeće­nijeg sela 2023. u Baranji), pa je ondje uspješno započeo djelatnost. Svi su navedeni pokazatelj­i potvrda odlične usluge i vrsne gastronomi­je te zanimljivi­h događanja koja privlače veći broj turista. D. Pejić ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia