Glas Slavonije

SV. AUGUSTIN: Tko pjeva, dvostruko moli

- Darko PEJIĆ

Posebno je bilo svečano u crkvi svetog Josipa Radnika na nedjeljnoj večernjoj misi i obilježava­nju 30 godina djelovanja Pjevačkog društva svetog Josipa, koje je nakon liturgije održalo izložbu, skupštinu, koncert i podijelilo priznanja članovima, zaslužnim pojedincim­a i tvrtkama, među kojima je i Glas Slavonije.

Sve je te nedjeljne večeri bilo u skladu s maksimom sv. Augustina: "Tko pjeva, dvostruko moli."

Čestitke članovima uputio je i monsinjor dr. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki, koji je također primio priznanje, a čestitkama su se pridružili i predsjedni­k Gradskog vijeća Osijeka Tihomir Florijanči­ć, Mandina Kljenak uime Osječko-baranjske županije, predsjedni­k GČ Industrijs­ka četvrt Tomislav Kurevija i brojni drugi gosti i podupirate­lji Društva.

Najljepše riječi hvale članovima Pjevačkog društva izrekao je prečasni Vladimir Delić, dekan Osječkog zapadnog dekanata i župnik Župe svetog Josipa Radnika.

- To što su ostali uz nas vezani, našoj župnoj zajednici jako puno znači. Pjevačko društvo sv. Josipa zapravo je niknulo u našoj župi jer je to bio naš mješoviti župni zbor od 1970. godine, jedan od najjačih, ako ne i najjači župni zbor u našoj nadbiskupi­ji. Godini 1994. preimenova­li su se u pjevačko društvo, dakle nisu pri našoj župi, ali mnogi su naši župljani koji su u župnom zboru u našoj župi i članovi PD-S sv. Josipa. I probe imaju na području naše župe i ovdje slave svoje rođendane, imendane, dakle jubileje i na blagdan svetog Josipa, koji je njihov zaštitnik. Ostali su vezani s nama - rekao je župnik Delić. Zborovođa Josip Klaić podsjeto je kako su osnovani 5. veljače te na povijest tijekom koje su puno putovali i nastupali u tri posljednja desetljeća. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia