Glas Slavonije

DOMINACIJA OČEKUJE SE I

Ovogodišnj­a sezona utrka u Formu ukupno su na rasporedu 24 utrke

- Milan BUGARIĆ

Subotnjom utrkom u Bahreinu, prvom u kalendaru Formule 1 za 2024. godinu, počinje lov na Maxa Verstappen­a i Red Bull. Na programu su ukupno 24 utrke, a posljednji­h mjeseci pompozno su predstavlj­eni su novi bolidi gotovo svih momčadi. Iako će i ove godine voziti za Mercedes, Lewis Hamilton glavna je pretsezons­ka priča u F1, i to zbog njegovog prelaska u Ferarri 2025. godine. Ona je malo ishlapila kada su počele prezentaci­je bolida i trodnevne probne vožnje, upravo u Bahreinu.

Utrke u 2024.

Prvih šest utrka F1 Europa neće vidjeti. Nakon subote i Bahreina, druga utrka je u susjednoj Saudijskoj Arabiji tjedan dana kasnije 9. ožujka, a nakon toga se karavana F1 seli 24. ožujka u Australiju.

Travanj je rezerviran za dvije utrke u Aziji, prvo u Japanu (7. travanj), te dva tjedna kasnije u Kini (21. travanj). Karavana Formule 1 potom seli na drugi kontinent, Sjevernu Ameriku, u Miami, a na rasporedu je 5. svibnja. Tek šesta utrka sezone dolazi u Europu, 19. svibnja, a riječ je o Imoli (iako je utrka radnog naziva Emili Romagna). Nakon toga slijedi najpoznati­ja ulična utrka, ona u Monaku 26. svibnja, a onda se opet natjecanje vraća u Sjevernu Ameriku, ovoga puta u Kanadu, 9. lipnja. Od kraja lipnja slijedi europski niz od osam utrka koje započinju u Španjolsko­j (23. lipanj) te tjedan dana kasnije (30. lipanj), kada je Velika nagrada Austrije. Utrka u Silvestron­u (Velika Britanija) na rasporedu je 4. srpnja, a nama najbliža postaja F1 je u Mađarskoj, Hungarorin­g, 21. srpnja. Belgija je na rasporedu 28. srpnja, a susjedna Nizozemska 25. kolovoza, da bi zapadnoeur­opski niz završio još jednom utrkom u Italiji, 1. rujna. Velika nagrada Azerbejdža­na na rasporedu je 15. rujna. Završne utrke nakon Azer

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia