Glas Slavonije

Osijek danas slavi 77 godina, pobjeda bi bila najbolji dar navijačima

Čeka nas najvažnija utakmica u dosadašnje­m dijelu sezone, pa joj na takav način moramo pristupiti - kaže trener NK Osijek

- Dalibor Keler

NA SVOJ DAN IDEALAN BI DAR BIO PROLAZ

Nogometaši Lokomotive i Osijeka, "klapa", drugi put u samo četiri dana. Isti su suparnici odigrali prvenstven­i susret u petak koji je završio bez pobjednika, ali i bez posebnog okusa i mirisa. Te utakmice nitko se neće dugo sjećati, osim po tome što je Osijek došao do dramatično­g izjednačen­ja duboko u sudačkoj nakonadi, kada je Ramon Mierez realizirao kazneni udarac. Taj susret u petak sa sobom je mogao nositi određene kalkulacij­e jer je bio prvenstven­i, ali ovaj koji suparnike čeka danas posve je drukčijeg karaktera. Riječ je o četvrtfina­lu Supersport Hrvatskog kupa, igra se samo jedna utakmica, i to već samo po sebi znači kako moramo dobiti pobjednika, pa makar se to dogodilo nakon produžetak­a ili izvođenja jedanaeste­raca.

Podrška s tribina

Takav bi scenarij u osječkom taboru vjerojatno željeli izbjeći prije svega zbog energetske potrošnje jer ih u nedjelju na Opus Areni očekuje derbi s Dinamom. No, ako će i na taj način morati izboriti plasman u polufinale, onda se vjerojatno ne bi žalili. U petak je izgledalo kako su obje momčadi nekako "skrivale" karte za ovu utakmicu koja je za njih ipak važnija od one prvenstven­e. - U petak smo i jedni i drugi očito više gledali kako limitirati suparnika u napadačkim akcijama negoli smo se sami time bavili. Danas nas očekuje ipak dručija utakmica u kojoj trebamo ofenzivno biti bolji, hrabriji i odlučniji negoli smo bili prije četiri dana, a i općenito ove sezone na gostovanji­ma. Susret je to nakon kojeg nema popravnog, ali ta spoznaja nas ne treba opterećiva­ti, već bi nas takav izazov morao radovati - smatra Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

U posljednje vrijeme sve se glasnije priča o groznom stanju travnjaka u Kranjčević­evoj koji je toliko loš da je počeo ozbiljno ugrožavati zdravlje igrača. Međutim, iz te se kože ne može, Osijek će prolaz u polufinale morati tražiti i u takvim uvjetima.

- Nije se lako nikome prilagodit­i ako je travnjak u lošem stanju, ali opet ću reći kako se ne trebamo opterećiva­ti tim razmišljan­jem ili u tome tražiti bilo kakav alibi. Moramo se koncentrir­ati na svoju izvedbu i motivaciju jer to je ipak posebna utakmica za nas. Rekao bih najvažnija u dosadašnje­m dijelu sezone, pa joj na taj način treba i pristupiti smatra Zekić.

Osijek u Kranjčević­evoj neće biti sam. Iako je rani termin susreta i k tome je radni dan, podosta navijača Bijelo-plavih najavilo je pohod na Ulicu pjesnika.

- To nam treba biti još jedna od stvari koja će nas pogoniti da odigramo bolju utakmicu. Želim zahvaliti našim navijačima što su spremni odvojiti svoje vrijeme i novac kako bi nam danas pružili podršku, a nadam se kako će im se momčad odužiti na pravi način.

Bez Jurišića

Osijek nije bez problema uoči te važne utakmice. Baš u petak mu se ozlijedio jedan od najboljih igrača u nastavku sezone, Roko Jurišić, pa će Zekić morati potražiti novo rješenje za poziciju lijevog beka. Teško je reći na koga će pasti izbor jer Luka Zebec koji je u prvenstven­om susretu dobio priliku nakon izlaska Jurišića pokazao je priličnu nesigurnos­t. Zekić ima još nekih opcija poput Bukvića, Renana Guedesa ili možda Omerovića, a nije isključeno ni da zaigra s trojicom u posljednjo­j liniji. - Jurišić neće biti spreman. Vjerujem kako će se oporaviti do Dinama, ali ovaj ćemo susret morati odraditi bez njega. Ostali su više-manje zdravi - rekao je Zekić.

Ostaje pitanje otvara li ta situacija prostor za igru s dva napadača u 3-5-2- formaciji ili možda 4-4-2 u rombu, što Zekić redovito isprobava tijekom kasnijih faza utakmice. No ta će odluka ostati tajna do prije same utakmice. U biti veliko je pitanje mogu li suparnici uopće iznenaditi jedan drugoga.

- Ma teško je to kada se danas sve vidi i analizira. Za moj ukus malo je previše tih taktičkih okova. Nogomet je jednostavn­a igra i tome ćemo težiti u ovoj utakmici. Važno je biti borben, rastrčan i igrati bez straha - zaključio je trener Bijelo-plavih.

Utakmica je to o kojoj će prilično ovisiti ocjena cijele ove sezone Bijelo-plavih. U prvenstvu se Osijek bori za najniže postavljen­e ciljeve, pa je Kup ostao prilika da se Bijelo-plavi ipak izdignu iznad prosjeka. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia