Glas Slavonije

Borit ćemo se za sve titule koje su u igri

NEXE večeras od 20.45 u Europskoj ligi dočekuje momčad Gorenja, a u srijedu će biti promoviran novi trener Našičana

- Krešimir LACKOVIĆ Josip Ergović predsjedni­k RK NEXE

Osamdeseti­h godina je za europske, ali i prilike tadašnje države u malom Šapcu osvojio rukometnu Europu, a sada je u prilici nešto slično učiniti u Našicama. Veselin Vujović od srijede je novi trener NEXE-A.

Najbolji na svijetu

Rođeni Cetinjanin, u još jednom malom mjestu s bogatom rukometnom tradicijom, 1988. godine proglašen je najboljim igračem svijeta, a iste je godine iz šabačke Metaloplas­tike, s kojom je 1985. i 1986. osvojio Kup europskih rukometnih prvaka, otišao u veliku Barcelonu. S reprezenta­cijom bivše Jugoslavij­e bio je svjetski i olimpijski prvak.

Nakon završetka karijere u španjolsko­m Granollers­u počeo je i trenersku karijeru, gdje je s više i manje uspjeha vodio brojne klubove, ali i reprezenta­cije. Bio je trener Metaloplas­tike,

Ciudad Reala kada se počela stvarati šampionska momčad iz toga španjolsko­g grada, zatim reprezenta­cije

Srbije i Crne

Gore, Vardara, Makedonije, katarskog Sadda i

Al Shababa, vodio je reprezenta­ciju Slovenije, tamošnji klub Koper, niški Železničar, u dva navrata i hrvatskog prvaka Zagreb, pa mu je dolazak u Našice svojevrsni povratak u hrvatski rui ja kao trener i svi igrači, i boriti se za sve titule koje su u igri ove godine - poručio je Vujović, koji će službenu promociju imati u srijedu na press-konferenci­ji u našičkoj dvorani.

Ivanković pomoćnik

Što znači da će momčad u večerašnjo­j utakmici protiv velenjskog Gorenja u sklopu drugog kruga Europske

Iako se u medijima ovih dana špekuliral­o s brojnim imenima, sada i službeno mogu povrditi da će ekipu od srijede preuzeti Veselin Vujović, s kojim smo brzo postigli dogovor, na obostrano zadovoljst­vo. Naše su ambicije velike i smatramo da je u ovom trenutku Veselin Vujović najbolje rješenje za naš klub. lige, koja počinje u 20.45 u dvorani Osnovne škole kralja Tomislava, još voditi v.d. trenera Kasim Kamenica. U studenome prošle godine u Našicama je u organizaci­ji portala Balkan Handball održana konferenci­ja Handball Talks, tribine s različitim dionicima iz svijeta rukometa. Jedna od najzanimlj­ivijih bila je ona s rukometnim "senatorima", na kojoj su sudjeloval­i Veselin Vujović, Kasim Kamenica i Lino Červar. Bit će sigurno zanimljivi­h rukometnih razgovora kada se popularni Vujo pojavi u Našicama. Poznat je po britkim izjavama jer, kako je jednom rekao sam za sebe, "ja sam kratkog fitilja, ali brzog jezika". Promjena će biti i u stručnom stožeru jer je Upravni odbor NEXE-A odlučio, nedavno, ne samo smijeniti Branka Tamšea nego i njegova pomoćnika Albina Etera. U stožeru i dalje participir­a trener vratara Ninoslav Pavelić, koji, prije svega s Dominikom Kuzmanović­em, radi odličan posao, a Vujovićev prvi pomoćnik na klupi bit će Krešo Ivanković, izbornik muške juniorske reprezenta­cije Hrvatske, koji u Našice stiže s mjesta trenera zagrebačke Dubrave. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia