Glas Slavonije

Iz Kaštela se vratili s golemih “plus 16”

GOSTUJUĆA POBJEDA RUKOMETAŠA OSIJEKA

-

Ne treba ništa prejudicir­ati, ali čini se kako stvari u osječkoj momčadi u drugom dijelu sezone dolaze na svoje. Osječki su rukometaši prvo u osmini finala Kupa Hrvatske svladali Dubravu. Potom su uz još bolji nastup svladali Metković Mehaniku na početku Lige za ostanak, a zatim s čak 16 razlike svladali Ribola Kaštela usred Sokolane, dvorane u Kaštel Sućurcu. Kaštelani su inače posljednje­plasirana momčad. U prvenstvu su ostvarili samo jednu pobjedu i neke su pretpostav­ke da su se već oprostili od nastupa u Premijer ligi te da će im utakmice do kraja sezone poslužiti za profiliran­je momčadi za Prvu hrvatsku ligu i brzi povratak u elitu. Osječani su u nedjelju navečer doista prikazali sjajno izdanje. Tek do sedme minute rezultat je bio izjednačen. A onda su krenuli gosti. Do odmora su imali četiri pogotka prednosti, nisu stali ni u nastavku. Nizali su golove do konačnih 39:23. Ono što može svakako razveselit­i osječkog trenera Franu Veraju je učinak napadački, ali i obrambeni, na čemu Metkovčani­n na osječkoj klupi temelji svoju igru. Primili su Osječani samo 23 pogotka, a pri tome vratari Hećimović i Frajhaut imali su tek vrlo solidan, ali ne i nezaborava­n učinak od 11 zajednički­h obrana. Ni u napadu nitko nije pretjerano odskočio, Čurić i Vašarević postigli su po šest pogodaka te bili najefikasn­iji kod gostiju. Pogodak manje postigao je Nedić, a izuzev vratara u listu strijelaca nije se jedino još upisao Kekez. Kako je susret vrlo rano odlučen bilo je prigoda za mlade igrače pa su tako Noa Kovačević i Marko Maganić postigli po tri pogotka, Bruno Vuković je dvaput bio strijelac, a među strijelce se jednom upisao i Dominik Liščić.

- Sve čestitke dečkima na odrađenoj utakmici od početka do kraja. Nama su ovo dosta bitna dva boda u Ligi za ostanak. Okrećemo se sljedećoj utakmici s KTC-OM i nadam se ponovo odličnoj partiji i nova dva boda, poručio je nakon utakmice Frano Veraja čija momčad trenutno na četvrtom mjestu Lige za ostanak, samo bod iza vodećeg KTC-A, koji upravo u predstojeć­em kolu gostuje u Zrinjevcu, pa je to prigoda Osječanima za novi skok na tablici. K.L. ■

Dvorana Sokolana. Suci: Ivica Botinčan i Dario Rupčić Rijeka.

Čavka, Galić (2+0), Filipović, Josipović, Petrović, Čorić 2, Milković 6 (2), Vukman 1, Vujičević 7, Baričević, Jadrić, Balić 1, Grigić, Čajić 2, Bešker 2 i Vukman 2.

Frajhaut 1 (2+1), Hećimović (7+1), Babić, Purić 4, Zrno 2, Čičak 4 (1), Nedić 5, Kekez, Lukac 2, Čurić 6, Kovačević 3, Vuković 2, Maganić 3, Vašarević 6 (1) i Liščić 1.

Ribola Kaštela 7-3, Osijek 3-2; Ribola Kaštela 8 minuta Balić 2, Čajić 2+2, Bešker 2, Osijek 8 minuta Čičak 2, Kekez 2, Lukac 2, Maganić 2.

RIBOLA K. OSIJEK

23 (13) 39 (17)

komet. Posljednji posao bio mu je mjesto izbornika Irana.

- Veselim se dolasku u Našice, u klub s tradicijom i velikim ambicijama. Poklopile su nam se želje, trudit ćemo se dati maksimum,

 ?? ?? SEDMERCI: ISKLJUČENJ­A:
SEDMERCI: ISKLJUČENJ­A:
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia