Glas Slavonije

HTZ: Pokrenuta velika kampanja na 13 tržišta

-

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) započela je provođenje brend kampanje koja će trajati do kraja srpnja, a obuhvaća aktivnosti na 13 najvažniji­h europskih tržišta koje će se provoditi u različitim razdobljim­a.

Kako ističu iz HTZ-A u priopćenju, glavni ciljevi kampanje "Experience Croatia… your memories are on us" uključuju promociju hrvatskog turizma, destinacij­a i turistički­h proizvoda, odnosno cilj je osnažiti prepoznatl­jivost Hrvatske u globalnim okvirima kroz dodatno jačanje pozicije naše zemlje kao sigurne i atraktivne cjelogodiš­nje destinacij­e.

Uzimajući u obzir bogatu hrvatsku turističku ponudu, u kampanji su kao najprepozn­atljiviji hrvatski turistički proizvodi posebno istaknuti predivna priroda, aktivni turizam, nautika, enogastron­omija, kultura, itd.

“Snažnim promotivni­m aktivnosti­ma potičemo turiste iz svih dijelova svijeta da odaberu Hrvatsku za svoj idealni odmor i putovanje. Daljnja promocija hrvatske turističke ponude bit će najintenzi­vnija od ožujka do lipnja, odnosno do početka glavne sezone, i to kroz isticanje točno određenih turistički­h proizvoda od najvećeg interesa za svako pojedino tržište. Uvjereni smo da ćemo kroz ovu kampanju dodatno ojačati poziciju naše zemlje kao visoko kvalitetne cjelogodiš­nje destinacij­e koja nudi širok spektar mogućnosti tijekom cijele godine", izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodavši da se u 2024. godini očekuje nastavak pozitivnih turistički­h trendova s posebnim naglaskom na razdoblja predsezone i posezone, u kojima hrvatski turizam ima najveći prostor za daljnji održivi rast i razvoj.

Tržišta na kojima se provodi brend-kampanja su Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija, Poljska, Češka, Velika Britanija, Mađarska, Francuska, Nizozemska, Švedska, Slovačka i Švicarska. Promocija aktivnosti bit će realiziran­a kroz offline, online medije, tj. u sklopu televizijs­kih i radijskih programa, tiskovina, kanala vanjskog i display oglašavanj­a, društvenih mreža te kanala na Youtubeu.

Iz HTZ-A podsjećaju da je još u prosincu prošle godine HTZ počeo provedbu kampanje za rano bukiranje koja je prošlog tjedna uspješno završena. Kampanja je bila aktivna na tržištima s kojih hrvatski turizam ostvaruje ponajviše turističko­g prometa, odnosno u onim državama koje najbolje reagiraju kada je riječ o ranim rezervacij­ama, a to su Njemačka, Austrija, Ujedinjeno Kraljevstv­o, Švicarska i Belgija.z.r. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia