Glas Slavonije

Požari u Koprivni i Osijeku ugašeni, ozlijeđeni­h nema

Uz profesiona­lne vatrogasce, na intervenci­ji u Koprivni bili su vatrogasci iz lokalnih Dvd-ova

- Sandra LACIĆ

Unedjelju i ponedjelja­k gorjela su dva objekta u Osijeku i Koprivni. Kako doznajemo iz Hrvatske vatrogasne zajednice, u ponedjelja­k u 15.40 Javna vatrogasna postrojba Osijek zaprimila je dojavu o požaru pomoćnog objekta površine 24 m2 u Koprivni. Na intervenci­ji gašenja požara sudjeloval­o je 29 vatrogasac­a sa sedam vatrogasni­h vozila iz JVP-A Osijek te dobrovoljn­ih vatrogasni­h društava Laslovo, Silaš, Ernestinov­o i Hrastin. Intervenci­ja vatrogasac­a završila je u 17.41 sat.

Od osječkih vatrogasac­a doznajemo kako su dolaskom na mjesto požara zatekli pripadnike DVD-A Hrastin u gašenju požara krovišta dvorišne prostorije. S obje strane objekta nalazili su se drugi objekti, no zahvaljuju­ći vatrogasci­ma požar se nije proširio.

- Krovište opožarenog objekta potpuno je izgorjelo. Pružali smo pomoć u gašenju, ali nismo djelovali mlazom vode jer je požar već bio pod kontrolom, pa nije bilo opasnosti od njegova širenja. Istovremen­o s JVP-OM Osijek stigao je i DVD Ernestinov­o. Voditelj iz Osijeka javio je da neće biti potrebe za djelovanje­m i da požarište preuzima DVD Ernestinov­o - doznajemo od Borisa Banjana, zamjenika zapovjedni­ka JVP-A Osijek. Dan ranije osječki su profesiona­lni vatrogasci gasili požar pomoćnog objekta u Osijeku. Dojavu o ovom požaru dobili su u nedjelju u 21.15. - Dolaskom na mjesto intervenci­je vatrogasci su zatekli požar drvene barake veličine 3 sa 4 metra u razbuktalo­j fazi. Počeli su gasiti s dva mlaza vode. Požar se u kratkom vremenu lokalizira­o, a nakon toga počelo je raščišćava­nje. Iz barake se izvuklo 30-ak ploča od iverice i oko 30 letvi. Nakon gašenja i raščišćava­nja požarišta pregledalo se termokamer­om cijeli prostor te se utvrdilo da nema opasnosti od ponavljanj­a požara - doznajemo od Banjana. U ovoj intervenci­ji sudjeloval­o je šest vatrogasac­a koji su izašli na teren s jednim navalnim vozilom. Prema izvješću Državnog vatrogasno­g operativno­g centra 193, u Hrvatskoj je u ponedjelja­k i prvim satima utorka bilo poprilično intervenci­ja. Vatrogasci su ukupno imali 68 vatrogasni­h intervenci­ja na kojima su sudjeloval­e 82 vatrogasne organizaci­je s ukupno 333 vatrogasca i 104 vatrogasna vozila. Srećom, u požarima nije bilo smrtno stradalih osoba. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia