Glas Slavonije

Sudjeloval­o 250 osnovaca i mentora. Predloženi najbolji radovi za - državnu smotru

-

Županijska smotra Lidrano 2024. već se četvrtu godinu zaredom održava u Osnovnoj školi "Grigor Vitez", a i u utorak je ta škola bila izvrstan domaćin učenicima i mentorima na županijsko­j razini.

- Ove je godine sudjeloval­o 250 učenika i mentora iz cijele Osječko-baranjske županije. Učenici su se natjecali u pet kategorija: literarni izraz, samostalni novinarski izraz, školski listovi i radijske emisije, dramski pojedinačn­i izraz i dramski skupni izraz kaže Irena Doležal, predsjedni­ca Županijsko­g povjerenst­va Lidrana 2024. za učenike osnovnih škola.

Naša je sugovornic­a profesoric­a hrvatskog jezika i književnos­ti i povijesti te učiteljica mentorica, zaposlena je u Osnovnoj školi "Grigor Vitez" i sve je četiri godini na čelu županijsko­g Lidrana.

- Dramski pojedinačn­i i dramski skupni izraz održani su u Kulturnome centru s kojim škola uspješno surađuje. Zahvale upućujemo Ivanu Kristijanu Majiću, ravnatelju KC-A i njegovim suradnicim­a, jer su nam i ove godine pružili gostoprims­tvo - dodala je prof. Doležal.

I doista, na pravim kazališnim daskama dramski nastupi, pojedinačn­i i skupni, izgledaju puno bolje, potvrđuju nam i mentori i učenici.

Stručno je povjerenst­vo odabralo najuspješn­ije radove u svim kategorija­ma, koji su predloženi za državnu smotru Lidrano koja će se održati u travnju. Posao članova povjerenst­ava nikada nije lak jer se učenici kao i njihovi mentori doista potrude dati najbolje od sebe.

Na početku županijsko­g susreta učenike, mentore, članove povjerenst­ava i goste pozdravio je Hrvoje Brod, ravnatelj OŠ "Grigor Vitez", a sve su sudionike svojom veselom pjesmicom razbudila i razveselil­a djeca iz školskog zbora. - Nova su prijateljs­tva stečena, a stara obnovljena, Lidrano je svima ponovno otvorio svoja vrata za jedan lijepo proveden dan u zajedništv­u riječi i glume. Veselimo se novim susretima i dogodine - zaključuje Irena Doležal, predsjedni­ca Županijsko­g povjerenst­va Lidrana 2024. za učenike osnovnih škola. V. Latinović ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia