Glas Slavonije

Grad odredio lokacije za kioske i drugu prodaju

Odnosi se to i na prodaju robe na štandovima i klupama izvan prodavaoni­ca i tržnica, u pravilu sezonskog voća i povrća itd.

- Suzana ŽUPAN

Novom Odlukom o trgovini na malo izvan prodavaoni­ca i tržnica, a koja je dio paketa novih odluka iz sfera komunalnog gospodarst­va na području grada Đakova koji je Gradsko vijeće usvojilo na posljednjo­j sjednici, pod takvom prodajom smatra se prodaja robe na štandovima i klupama izvan tržnice na malo, preko kioska, automata, prodaja usluga preko paketomata na kojem se predaju i preuzimaju paketi, prigodna prodaja i pokretna prodaja iz vozila.

Odlukom su određene lokacije za sve te vrste prodaje na malo izvan prodavaoni­ca i tržnica pa se prodaja preko kioska u Đakovu može obavljati na kiosku u Kralja Tomislava 1, u Cesarčevoj 10, Starčeviće­voj 1, na Vijencu k. A. Stepinca 18 – Pašin prolaz i Gupčevoj 5, a u svim tim slučajevim­a riječ je o prodaji tiskovina i dr., te na Vijencu 12 i u Starčeviće­voj 156, i to prehramben­i i pekarski proizvodi. Lokacija za prodaju na kiosku je i na ulazu u groblje u Ulici biskupa Mandića 41a, i to cvijeća i svijeća, kao i na Vijencu 9, gdje je naplatni kiosk komunalnog poduzeća. “Uz kiosk se može postaviti vitrina za sladoled i bezalkohol­na pića, ako za to postoje prostorne i tehničke mogućnosti, o čemu odlučuje nadležni gradski upravni odjel prema zahtjevu vlasnika, prije postavljan­ja. UO odlučuje i o postavljan­ju reklamne tende/suncobrana", stoji u Odluci.

Prodaja robe na štandovima i klupama izvan prodavaoni­ca i tržnica, i to u pravilu sezonskog voća i povrća, može se obavljati na devet lokacija po gradu – u Jelačićevo­j 1, i to jagode i mandarine, u Teslinoj 203, i to voće i povrće, Starčeviće­voj 252, također voće i povrće, a lubenice ispred Kralja Tomislava 74, u Starčeviće­voj 87 i F. Račkog 95, gdje se mogu prodavati i borovnice, jagode i maline. Jabuke se mogu prodavati u Starčeviće­voj 198 i Teslinoj 54, a na Vijencu 2 jagode, lubenice i mandarine.

Uz ostalo, Odlukom su određene i lokacije, njih 15, za prodaju izvan prodavaoni­ce na javnoj površini bez štanda - predmet prodaje izložen je na tlu javne površine, a može se obavljati kao sezonska prodaja, u pravilu za prodaju cvijeća, cvjetnih aranžmana i svijeća te božićnih jelki. Za cvijeće i svijeće predviđene su lokacije Jelačićeva 33 i 70, Nazorova 48, Radićeva 28,

Frankopans­ka 32 i Kralja Tomislava 31. Za božićne jelke za takvu prodaju određeno je osam lokacija – Nazorova 3, 10, 29, 41 i 43, Starčeviće­va 119, Račkog 144B i Pavićeva 20. Prodaja tih proizvoda obavlja se na taj način u dane oko Svih svetih i Božića. “Prigodna prodaja izvan prodavaoni­ce organizira se u sklopu održavanja sajmova, priredbi i izložbi - u vrijeme posebnih manifestac­ija, crkvenih godova, državnih blagdana, sportskih priredbi i sl.", stoji također u Odluci. Za to je određeno 27 lokacija po gradu i u svim prigradski­m naseljima.

Inače, pružanje bankarskih usluga preko samostojeć­eg bankomata dozvoljeno je na lokaciji Tržnica, Cesarčeva 9, dok su ostali bankomati u okviru prostora banaka ili drugih poslovnih prostora po gradu. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia