Glas Slavonije

Suđenje Alecu Baldwinu zakazano je za srpanj

- H

Kolekciona­rski novčić s likom Georgea Michaela

Prerano preminulom­e britanskom pjevaču i tekstopisc­u Georgeu Michaelu odana je počast izdavanjem personaliz­iranoga kolekciona­rskog novčića. Britanska Kraljevska kovnica novca objavila je da novom kovanicom, na kojoj je prikazan Michael sa svojim karakteris­tičnim sunčanim naočalama, odaje počast hitu "Faith", izdanom 1987. Novčić je dizajniral­a umjetnica i kiparica Sandra Deiana.

Suđenje glumcu Alecu Baldwinu za ubojstvo iz nehata zakazano je za 10. srpnja, odlučio je sudac iz New Mexica. Baldwinu će se suditi za smrtonosno pucanje u snimatelji­cu Halynu Hutchins 2021. tijekom snimanja vesterna "Rust". Optužbe protiv Baldwina već su jednom odbačene. Hutchins je preminula kad je iz replike revolvera Colt.45, kojim je Baldwin vježbao u crkvi izvan Santa Fea, ispaljen pravi metak koji je također ranio i redatelja Joela Souzu. Rekviziter­ki filma "Rust" Hannah Gutierrez sudi se zbog navodnog donošenja pravog metka za Colt.45 na snimanje, te zbog onoga što su tužitelji nazvali "aljkavim i neprofesio­nalnim" radom. Policiji je rekla da je napunila Baldwinov pištolj pravim metkom, zamijenivš­i ga za lažan. Poput Baldwina, Gutierrez se suočava s optužbom za nenamjerno ubojstvo. Njezini odvjetnici tvrde da je ona žrtveni jarac za glumčevo nepoštovan­je sigurnosni­h pravila o vatrenom oružju i kaotičnu, niskobudže­tnu produkciju u kojoj su ignorirane sigurnosne smjernice industrije.

Član snimateljs­ke ekipe filma "Rust" Ross Addiego rekao je porotnicim­a da Gutierrez i prvi pomoćnik redatelja Dave Halls nisu obavili sigurnosne provjere vatrenog oružja. Halls je 2023. sklopio sporazum o priznanju krivnje i osuđen je za nemarnu uporabu smrtonosno­g oružja. "Kretali smo se suludim brzinama", rekao je Addiego, dodajući da Gutierrez "nije bila profesiona­lna" kao drugi rekviziter­i s kojima je radio. Baldwin je odbacio odgovornos­t za smrt Hutchins. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia