Glas Slavonije

OSVOJIO I NAGRADU CESARICA ZA SIJEČANJ

-

Baby Lasagna već ima novu statuu na polici. Tehnički još ne, ali uskoro će mu biti uručena Cesarica za Hit siječnja. “Rim Tim Tagi Dim” ujedinila je publiku i žiri na finalu Dore koje se održalo za vikend, a dodatna potvrda činjenici da je “Rim Tim Tagi Dim” došao do publike su i glasovi publike nagrade Cesarica i brojke na digitalnim platformam­a koji su mu donijeli premoć nad ostalim kandidatim­a za Hit siječnja. Ovaj je 29-godišnjak iz Istre zaista pokorio internet, završio na naslovnica­ma i preko noći uspio u tome da svi klikaju na pjesmu “Rim Tim Tagi Dim”. On sam autor je pjesme koja je svakako zaslužila da se zove Hitom siječnja. Uz njega, nominirani su bili i Damir Kedžo s pjesmom “Voljena ženo”, kao i Let 3 s pjesmom “Babaroga”. Čestitke svim izvođačima, #Cesarica20­24 ide dalje, uskoro biramo Hit veljače. "cut and paste" sistem pisanja pjesama. Ako slušamo pjesmu Baby Lasagne, koja je definitivn­o najbolje što smo mogli izabrati na Dori da konkurira na Eurosongu, ne može se ne primijetit­i da neke stvari malo vuku na Rammstein - kazao je među ostalim Hrvoje Horvat. Baby Lasagna se ne opterećuje previše kritikama. Kaže da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

- Nedavno je internacio­nalna Rammstein zajednica dala veliku podršku Baby Lasagni, a oni bi bili prvi koji bi rekli: 'Ovo je krađa' - kazao je.

Tomislav Štengl osvrnuo se na glasanje stranih žirija na Dori 2024. i kazao da je to primjer za koji se može reći da je - različiti način shvaćanja glazbe. Smatra da će Marko Purišić dobro proći na telefonsko­m glasanju, ali da bi glasovi žirija mogli biti disperzira­ni.

Komentiral­i su i kritike na račun Dore, poput onih da je bilo problema s tonom.

- Svatko ima nekakvo drukčije viđenje tona. Ja neću tvrditi da je ton bio ili dobar ili loš 100 % - rekao je Štengl i dodao da u kaosu u kojemu je živio po

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia