Glas Slavonije

Obnavljaju se svlačionic­e, opet seniorska momčad

-

Lokalni gradski klubovi godinama su simboli osječkih kvartova, omiljena mjesta okupljanja različitih generacija. Jedno od tih mjesta je i osječka Bikara, koja od 2011. godine nosi službeni naziv ŠRC Ante Gotovina. Nekad mjesto na kojem se vikendima, zbog nogometaša Metalca, znalo okupiti i više od tisuću gledatelja, a mnogi su poslije poznati nogometaši iz toga dijela grada na Bikari napravili i prve nogometne korake, danas je ipak češće okupljališ­te rekreativa­ca, ali i obitelji. U kompleksu se nalazi SRC Arena, čijim se malonogome­tnim terenima koriste osječki rekreativc­i. Uz restoran Corner, koji se također nalazi u sklopu centra, obiteljima je namijenjen i Park hrvatskih sportskih velikana sa slikama najvažniji­h hrvatskih sportaša kroz njegovu povijest. Što se tiče nogometnog kluba, posljednji­h godina NK Metalac je ipak daleko od svojih najblistav­ijih dana. No pomaka ima, prije svega u infrastruk­turnim ulaganjima. U tijeku je naime obnova svlačionic­a i prostorija NK Metalac.

- Starije prostorije nisu doživjele nikakvu obnovu sigurno dvadesetak godina. Zato su u tijeku radovi, promjena stolarije, stavljanje pločica, izrada i ugradnja novih klupa u svlačionic­i, pregradit ćemo neke prostorije, stvoriti sve one uvjete koje je Metalac ranije imao, ali se godinama nije ulagalo. Imamo velike planove u pitanju organizaci­je nogometnog kluba i škole nogometa. Namjeravam­o od sljedeće sezone vratiti seniorsku ekipu u redovita natjecanja. Pojačat ćemo rad nogometne škole, trenutno imamo stotinjak djece, imamo dva trenera, a planiramo uzeti još dvojicu za rad s omladinski­m kategorija­ma - rekao je Boro Ivković, dugogodišn­ji predsjedni­k NK Metalac.

Vrijednost radova je 17 tisuća eura, a donaciju u iznosu od 3000 eura Metalac je dobio i od osječkog prvoligaša. - Zahvaljuje­mo gospodinu Vladi Čoharu, direktoru NK Osijek, čija je B ekipa boravila kod nas 3,5 godina, pa su nam i na ovaj način željeli uzvratiti na gostoprims­tvu. Ostalo je plan pokriti iz vlastitih sredstava, a vjerujem da će Grad Osijek pripomoći u bržoj i lakšoj obnovi jer se ipak radi o gradskom objektu kojim se koriste građani Osijeka - poručio je Ivković. K.lacković ■

Vrijednost radova je 17 tisuća eura, a donaciju u iznosu od 3000 eura Metalac je dobio i od NK Osijek

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia