Glas Slavonije

Zvali su me, mogao sam otići, ali nisam htio iznevjerit­i Zrinski

Prema procjeni Transferma­rkta napadač Zrinskog Dominik Dogan trenutno vrijedi okruglo milijun eura

- Ivana LIOVIĆ Dominik Dogan napadač Zrinskog

Dominik Dogan, čovjek od milijun eura, u drugom dijelu sezone nastavio je tamo gdje je stao jesenas. Svojim pogodcima vuče Zrinski Osječko 1664 prema naslovu prvaka i plasmanu u elitni rang. S 13 golova prvi je topnik Supersport Prve nogometne lige, ponajbolji igrač te lige i prema Transferma­rktu - najvrjedni­ji. Dogan prema procjeni TM-A trenutačno vrijedi okruglo milijun eura. Godi mu to, ali, kaže, ne razmišlja o milijunima, nego kako što bolje igrati, dalje pogađati suparničke mreže i naravno sa svojim Zrinskim rušiti suparnike i zadržati mjesto na vrhu poretka. Doganu se ove sezone sve poklopilo. Ljetos je iz Cibalije došao u ambicioznu sredinu kao što je Zrinski, u prva dva kola odigrao je samo deset minuta, a onda protiv Solina zabio dva pogotka i krenula je sjajna serija. Trenutačno je na 13 pogodaka, cilj je do kraja sezone zaokružiti tu brojku na 20.

- To je neki plan, ovo prvenstvo zabiti 20 pogodaka i polako idem prema tom cilju. No važnije od toga koliko ću ja zabiti jest da Zrinski pobjeđuje, ostane na vrhu tablice i da na kraju prvenstva ostvarimo veliku želju - osvojimo naslov prvaka i uđemo u elitni rang hrvatskog nogometa, u društvo Dinama, Hajduka, Osijeka... - kaže 24-godišnji Dogan, dečko iz Ivankova, koji je s nogometom počeo u Bedemu, dugo bio u Cibaliji, imao kratki izlet u Đakovo Croatiju, a sad u Zrinskom proživljav­a lijepe dane. Nije se maknuo iz Slavonije, ali Transferma­rktu

Ove sezone mi se sve poklopilo. Prilagodio sam se ekipi i načinu igre, trener mi vjeruje, osjećam se dobro baš u svakoj utakmici, gol me ide, pun sam samopouzda­nja. Nama napadačima je najgore kad se zamjerimo lopti, ja od početka prvenstva nemam tih problema i samo neka se tako nastavi. Baš uživam, sav fokus sam stavio na nogomet i momčad, i to mi se vraća na najbolji način.

ništa ne prolazi ispod radara i Dogan je procijenje­n na okrugli milijun. - Iznenadilo me je to, neću reći da ne godi, ali nije mi to sad u fokusu. Puno je važnije da Zrinskom dobro ide, da pobjeđujem­o i grabimo prema svom cilju.

Zrinski je ove sezone ušao u Supersport Prvu ligu i postao hit u tom društvu, velike najave čelništva kluba ljetos malo tko je ozbiljno shvaćao, ali momčad koja domaće utakmice igra u osječkom Gradskom vrtu pokazala je i dokazala da te najave nisu bile pucanj u prazno. Naprotiv, pokazuje se da su bile vrlo realne, Zrinski čvrsto drži vrh tablice i ne misli ga nikome prepustiti. Zrinski je ozbiljna nogometna priča, sjajna momčad dobro pokrivena na svim pozicijama, koja zna igrati na rezultat i koja ima okušan recept za rušenje suparnika - čvrsta obrana i naprijed Dogan, koji će već naći način kako pogoditi suparničku mrežu. - Karakterna smo momčad, ne bojimo se nikoga, možemo se nadigravat­i sa svima u ligi, znamo kako igrati na rezultat. Možda ne igramo najljepši nogomet, ali koga briga za ljepotu dok pobjeđujem­o. Na kraju se ionako broje samo pobjede i bodovi. Trenutačno imamo sedam bodova više u odnosu prema drugom Šibeniku i vjerujem da do kraja prvenstva neće biti problema kako bismo obranili tu prednost. Dobra smo klapa i ekipa, to je temelj iz kojega sve kreće, tu kemiju iz svlačionic­e prenosimo na teren i pretvaramo u dobre rezultate.

Dogan sa Zrinskim Osječko 1664 ima ugovor do 2027., ali ove je zime mogao put Austrije. Zvali su ga iz Klagenfurt­a.

- Bila je opcija da odem u Klagenfurt, koji bi me potom posudio Šibeniku, našem najvećem rivalu za ulazak u Supersport HNL-U. To nije dolazilo u obzir, ne bih nikako na taj način mogao iznevjerit­i Zrinski. Ne razmišljam sad ni o kakvom odlasku, nekim procjenama vrijednost­i, ne razmišljam ni o čem, osim o nogometu. U Zrinskom se doista dobro osjećam, zadovoljan sam uvjetima koje imam u ovoj momčadi, imamo zajednički cilj i važno je da uspješno grabimo prema njemu. Nastup u elitnom rangu je moj san, a sad je to blizu i vrlo realno - dodaje 24-godišnji Dogan, hit-igrač hit-momčadi Supersport Prve lige. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia