Glas Slavonije

Mursaši na vrućem parketu idu po peti uzastopni finale

Osječki odbojkaši večeras (19.30) u Kaštel Starom trebaju pokazati svoje najbolje lice

- Nino BENČINA

Stabilizac­ija igre i rezultata stigla je u pravom trenutku, jer ulazimo u dio sezone kada se već razmišlja o borbi za trofeje. Prvi se uvijek dijeli pobjedniku Kupa Vinko Dobrić, a on je trenutno u vlasništvu odbojkaša s Drave. Mursa-osijek večeras lovi svoj peti uzastopni finale, a put do njega vodi preko Ribola Kaštela, kojima je ždrijeb dodijelio domaćinstv­o polufinaln­og okršaja, koji večeras počinje u 19.30.

Nedavno su mursaši gostovali u Kaštel Starom, u utakmici koja ipak nije imala ovakvu vrijednost. Riječ je bila o obvezi u Mevza ligi, koju je domaćin riješio u svoju korist nakon četiri poprilično neizvjesna seta. U međuvremen­u, u samo 13 dana, u osječkim su se redovima dogodile promjene, a i neki pomaci nabolje. Napokon je riješeno pitanje trenera, u prvenstvu su upisane dvije pobjede i jedan poraz kod lidera koji se uz malo sreće i koncentrac­ije mogao izbjeći.

- Bili smo dobri i u toj zadnjoj Mevza utakmici, nakon koje smo lako dobili Sisak, a onda pokazali i dosta toga u dvije utakmice protiv jačih protivnika. Šteta što smo izgubili u Zagrebu, nakon što smo imali 0:2 u setovima, ali to je bila utakmica gdje je svaki set odlučivala jedna lopta. Sjajno smo odigrali i prošle subote dva seta protiv Centrometa­la, kada smo izgubili treći prošlo mi je kroz glavu i rasplet protiv Mladosti. Ali bili smo odlučni da se to neće ponoviti i zaključili smo utakmicu na pravi način, kaže primač/pucač Ante Giljanović, najiskusni­ji (31) član osječke svlačionic­e, koji će se danas naći u okruženju koje itekako dobro poznaje. Naime, Ante je dijete kuba koji je na putu plasmana u finale Kupa. Kada je on zakoračio na seniorsku scenu zvao Mladost Ribola Kaštela. Bilo je to prije 13 godina, deset je proveo u matičnoj sredini, a prije dolaska na hrvatski istok bio je još u Rumunjskoj (Unirea Dej), Italiji (Galatina) i Crnoj Gori (Budva). U dva dosadašnja međusobna dvoboja svatko na kontu ima po jednu pobjedu. Osječani su je dosta lako i brzo izborili u prvom dijelu prvenstva, ali polufinale se ipak igra u gostima. - Ribola je prava domaćinska momčad, puno su opasniji kada igraju pred svojim navijačima. Dobro se poznajemo, znamo njihove predvidlji­vosti i nedostatke, ali moramo ih znati iskoristit­i. Odigrai smo posljednju utakmicu ponovo u kompletnom sastavu, ali nažalost nije potrajalo. Perillus se ponovo ozlijedio (list, neće ga biti slijedećih 15-ak dana), ali pokazali smo da imamo potrebu širinu. Forma nam je u uzlaznoj putanji, povratili smo dobro ozračje, stoga imamo pravo na optimizam - smatra Ante Giljanović, koji se u kaštelansk­om dresu naosvajao domaćih trofeja. Sada je na korak da se za njega u ožujku bori i sa sadašnjim suigračima, koji imaju rutinu i potrebno iskustvo za ovakve izazove. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia