Glas Slavonije

Uhićeno desetak krijumčara ljudi

- H

Policija u BIH do sada je uhitila najmanje deset osoba za koje je utvrđeno da su pripadnici kriminalni­h skupina povezanih s krijumčare­njem migranata, izjavio je u srijedu ministar sigurnosti Bosne i Hercegovin­e Nenad Nešić. U izjavi, koju je prenio portal Dnevnog avaza, Nešić je potvrdio kako u BIH djeluje bar šest takvih organizira­nih kriminalni­h skupina, što je u utorak kazao i hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tijekom obilaska međudržavn­e granice u pratnji novinara. "To je zapravo naša informacij­a koju su iz Uprave za granicu MUP-A Hrvatske podijelili medijima.

Naše sigurnosne agencije već su radile na tom planu. Određeni broj osoba je uhićen, a za jedan broj njih bit će provedena ekstradici­ja", kazao je Nešić dodajući kako je riječ o najmanje deset takvih osoba, a neke od njih traži Srbija. Ministar tvrdi kako je suradnja s policijama Hrvatske i Srbije dobra te kako sigurnosne agencije iz BIH zajedno s njima rade na neutralizi­ranju kriminalni­h skupina sastavljen­ih od naoružanih migranata. “U predstojeć­em razdoblju provest ćemo nove akcije i imat ćemo rezultate. Nažalost, migrantska kriza je pogodovala razvijanju 'biznisa' krijumčare­nja ljudi i za to se uzimaju novčani iznosi koji nisu tako mali. To je nova grana organizira­nog kriminala", upozorio je ministar sigurnosti BIH.

Ministar Davor Božinović u srijedu je rekao kako u šest skupina krijumčara migranata koje djeluju kod granice nema hrvatskih državljana te se radi o skupinama koje su u Bosni i Hercegovin­i, a uglavnom se radi o Afganistan­cima. Dodao je kako je na to na ranijem sastanku u Sarajevu upozorio predstavni­k BIH pred predstavni­cima Europske komisije. “Te skupine detektiral­e su sigurnosne službe, ne samo policija BIH, i po svemu što znamo i što je tada rečeno, one su pod njihovim nadzorom. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia