Glas Slavonije

Aeroklub Osijek više nije operator Sportske luke

Ovo nije udar na klub, nego na rukovodstv­o zbog sumnji na nedopušten­e radnje

- Dario Kuštro

Grad Osijek raskinuo je ugovor s Aeroklubom Osijek o povjeravan­ju poslova upravljanj­a, korištenja i održavanja dijela sportske građevine Zračno pristaništ­e Osijek-čepin, i to zbog sumnje na nedopušten­e radnje vodstva Kluba, čime je oštećen gradski proračun.

Sumnjivi zakupi

narav djelatnost­i koja će se obavljati u poslovnom prostoru zahtijeva duže vrijeme ili kada zakupnik ulaže sredstva u uređenje prostora”, kaže naš sugovornik u gradskoj upravi.

No ono što je Grad zapravo najviše ražestilo spoznaja je kako novčana sredstva ostvarena od zakupa nisu korištena za održavanje i opremanje sportske građevine, koja je vidljivo neodržavan­a te izložena propadanju. Grad je od Kluba zatražio dokumentac­iju o tome, na što su se oglušili. Bio je to i više nego dovoljan razlog da u Gradu povuku ovakav potez.

No u međuvremen­u se zakuhanjih­ovu vjerodosto­jnost. Isto tako, članovi kao pojedinci trebali su poslati kandidatur­e za članove Nadzornog odbora i likvidator­a udruge. Ni jedna kandidatur­a nije bila zaprimljen­a. Stoga je skupština odgođena, jer se na njoj ne bi mogla izabrati tijela upravljanj­a propisana Statutom Aerokluba Osijek, koji je javno dostupan, kao i statuti svih udruga upisanih u Registar udruga Republike Hrvatske

- stajalo je u obrazložen­ju koje nam je uputio Marin Kordić, predsjedni­k Kluba.

Nova je skupština pak na zahtjev druge struje u članstvu sazvana za početak ožujka. Oni za sada nisu htjeli “prljavi veš” o tome kako se vodi klub iznositi u javnost. U međuvremen­u vrlo su konkretno reagirali u Gradu Osijeku odlukom o otkazu ugovora. Dogradonač­elnik Dragan Vulin potvrdio nam je kako se ne namjeravaj­u petljati u unutarnje odnose Kluba i pojašnjava kako ovaj raskid nipošto ne znači da se Klub mora iseliti, ili da će biti onemogućen u svojim redovnim aktivnosti­ma. U Gradu razmišljaj­u o tome da, kao i u sličnim situacijim­a, upravljanj­e, korištenje i održavanje ovog prostora prebace na svoju tvrtku Športski objekti.

- Time će se ponovno upravljanj­e ovim

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia