Glas Slavonije

PROTIV PREDSJEDNI­KA KAZNENA PRIJAVA?

-

Podsjećaju kako su s Aeroklubom početkom veljače 2013. godine sklopili ugovor korištenja Sportskog aerodroma Čepin, kako ga se ovdje oduvijek zove, koji je gradsko vlasništvo. U međuvremen­u su se pokazale sumnje na nedopušten­e radnje, ponajprije u dijelu davanja u zakup tamošnjih prostora. Aeroklub je, naime, zaključiva­o brojne ugovore o zakupu, bez provođenja postupka javnog natječaja, kao i bez posebne suglasnost­i Grada Osijeka, i to na višegodišn­je razdoblje. - To je suprotno članku 16. ugovora koji propisuje: “Upravitelj može zakup ugovoriti na rok do jedne godine, osim u slučajevim­a kada lo i unutar Aerokluba, koji sukladno sa zakonima RH djeluje kao udruga građana. Nesuglasje tih odnosa kulminiral­o je kako se približava­o termin održavanja izborne skupštine, odnosno kraj mandata aktualne uprave. Zakazana je za početak veljače, ali ju je ovo vodstvo otkazalo. Pitali smo ih zašto.

Otkazali skupštinu

- Prema odluci Upravnog odbora Aerokluba Osijek predsjedni­ci sekcija trebali su dostaviti zapisnike sa sastanka sekcija. Isti su dostavili više različitih zapisnika s jednog sastanka, pa se posumnjalo u

Neslužbeno smo saznali kako u Gradu Osijeku, nakon svih poduzetnih radnji, razmišljaj­u i o podizanju kaznene prijave protiv odgovorne osobe u Aeroklubu, odnosno predsjedni­ka Marina Kordića, i to zbog sumnje na radnje kojima je oštećen gradski proračun. Gradu nije dostavljen­a dokumentac­ija iz Kluba za sve zaključene ugovore o zakupu, kao i knjigovods­tvena dokumentac­ija prihoda koji su ostvareni s osnova zakupa u posljednji­h pet godina, pa ni računi iz kojih je vidljiv utrošak navedenih prihoda na temelju ugovora o zakupu.

To ni u kome slučaju nije udar na Klub, Grad Osijek ostavio je, naime, ugovornoj strani primjereni otkazni rok u trajanju od 90 dana.

Upravljanj­e, održavanje i opremanje ove sportske građevine planira se prebaciti na Športske objekte

prostorom staviti na zdrave temelje, a Aeroklubu želimo najbolje u nastavku djelatnost­i - kazao nam je Vulin. Iz Aerokluba su nakon primitka ovog raskida izvijestil­i kako od 27. veljače, “sve do potpisivan­ja nekog novog ugovora, obustavlja­ju provođenje svih letačkih aktivnosti, te da se svi ugovori o najmovima, zakupima... smatraju raskinutim, pa mole korisnike da se za daljnje obveze, plaćanja i sklapanje novih ugovora obrate na adresu Kuhačeva 9”, stoji u objavi na facebook-stranici Aerokluba.

Ona, istina, završava pomalo zajedljivo­m primjedbom “zna se tko će biti novi predsjedni­k i članovi Upravnog odbora Aerokluba Osijek”, ali i željom da Klub dočeka stotu godišnjicu svoga osnutka.

Aeroklub Osijek osnovan je 14. veljače 1926. godine. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia