Glas Slavonije

Za sportske klubove dvorana stoji 10 eura za sat korištenja

- Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Na dnevnom redu Županijske skupštine u četvrtak, 7. ožujka, naći će se i prijedlog odluke o uvjetima i načinu korištenja imovine školskih ustanova čiji je osnivač Vukovarsko-srijemska županije (VSŽ), a koji je u svome zaključku na usvajanje poslao župan Damir Dekanić. Njome se utvrđuju uvjeti i način pod kojima osnovne i srednje škole te učenički domovi mogu davati imovinu na korištenje.

Prostor se daje na privremeno korištenje na temelju podnesenog zahtjeva ustanovi u pisanom obliku. Što se tiče sportskih dvorana i igrališta, za sportske klubove koji su članovi Županijsko­g sportskog saveza u slobodnim terminima, koji nisu potrebni za rad s učenicima u redovitoj nastavi i izvannasta­vnim aktivnosti­ma, naknada je 10 eura za sat vremena korištenja sportske dvorane, a 6 eura za asfaltna igrališta (rukomet, košarka, odbojka, tenis) i 20 eura za nogometna igrališta. Nogometna asfaltna i nogometna igrališta s ostalim podlogama stoje 6 eura za 60 minuta korištenja, a trim-kabinet za stjecanje i održavanje tjelesne kondicije je 10 eura. Građanima i sportskim udrugama koji nisu članovi Županijsko­g sportskog saveza u preostalim terminima imovina se daje na korištenje uz višu minimalnu naknadu. Za dvorane do 150 četvornih metara cijena je 10 eura za sat vremena, za one površine od 151 do 300 kvadrata 20 eura, a za ostale sportske dvorane za sat korištenja valja izdvojiti 50 eura. Za asfaltna je igrališta (rukomet, košarka, odbojka, tenis) naknada je 12 eura, a za nogometna 30 eura. Za nogometna asfaltna igrališta i igrališta ostalih podloga te za trim-kabinet plaća se naknada u iznosu od 12 eura. U odluci je napomenuto da prioritet u korištenju sportskih dvorana i sportskih igrališta u slobodnim terminima imaju sportski klubovi uključeni u Županijski sportski savez.

Za klasične učionice za nastavu stranih jezika i ostalu teorijsku nastavu, kao i umjetničke programe, korisnici trebaju platiti 6 eura po školskom satu, a za informatič­ke učionice s opremom utvrđen je iznos od 40 eura. Korisnik je dužan platiti i naknadu od 6 eura za materijaln­e troškove za prostor za sat vremena pružene usluge, osim za vanjski prostor. Korištenje poslovnog prostora u vlasništvu školske ustanove uređuje se ugovorom o zakupu u skladu sa Zakonom o zakupu i Odlukom o uvjetima i postupku natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu VSŽ-A. Minimalni iznos zakupnine bez PDV-A iznosi četiri eura po metru kvadratnom - mjesečno za uredski prostor, sedam eura po metru kvadratnom - mjesečno za prostor za posluživan­je toplih i hladnih jela i napitaka te bezalkohol­nih pića. Utvrđena je i naknada od 140 eura mjesečno za automate za prostor s priključci­ma za električnu energiju.

Korisnik nema pravo imovinu koju je dobio na privremeno korištenje davati na korištenje trećim osobama (podnajam, podzakup...). ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia