Glas Slavonije

Natječu se po cijeloj Slavoniji, odlaze i u Istru

Iza kluba je desetljeće rada. uspješan je na natjecanji­ma, ali i u populariza­ciji biciklizma

- Snježana Fridl

Prošlo je uspješnih deset godina za Biciklisti­čki klub Našice, koji sudjeluje u sportskim natjecanji­ma, organizaci­jama utrka, kao i rekreativn­im i humanitarn­im događajima. Osnovala ga je mala grupa zaljubljen­ika u biciklizam i prirodu. Danas klub ima tridesetak članova iz Našica i okolice. Klub je pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam i biciklisti­čki sport. Unutar kluba djeluju natjecatel­jska i rekreativn­a sekcija. - Kada se osvrnemo na prvih deset godina rada kluba, možemo biti ponosni na naše članove jer su na brojnim utrkama ostvarili zapažene rezultate. Naši su članovi istinski zaljubljen­ici u bicikl i prirodu, što dokazuju i svojim čestim i zajednički­m odlascima na razne biciklijad­e i rekreativn­e vožnje. Članovi su zaista aktivni u cestovnim utrkama, rekreativn­im i humanitarn­im biciklijad­ama - kaže predsjedni­k Biciklisti­čkog kluba Našice Ivan Adžić.

Klub je fokusiran na natjecatel­jski dio i ostvaruje zavidne rezultate u Slavonskoj brdskobici­klističkoj ligi te na kupovima i prvenstvim­a Hrvatske. Od 32 kluba koja su se natjecala prošle godine u SBBL-U Biciklisti­čki klub Našice osvojio je ekipno 3. mjesto, a uspješni su bili i pojedinačn­o. Antun Umiljanovi­ć najbolji je biciklist u kategoriji Veteran A, dok je Matija Zubaj drugi u najjačoj, Elite kategoriji. Članica BK-A Našice Jasmina Bićanić osvojila je treće mjesto u kategoriji žena.

Prošle godine našički su biciklisti, osim u utrkama SBBL-A, sudjeloval­i i u utrkama u Požegi, Pakracu, Vukovaru i Premanturi kod Medulina. Aktivna je i rekreativn­a sekcija kojoj je cilj promovirat­i biciklizam među građanima koji nemaju natjecatel­jske afinitete. Redovito se organizira­ju vožnje i druženja te sudjelovan­ja na biciklijad­ama u okolici Našica i diljem Slavonije. Tradiciona­lne svake godine klub organizira biciklijad­u Biciklom do zdravlja i Antunovsku biciklijad­u.

Članovima je važna i zaštita digniteta i promicanje vrijednost­i Domovinsko­g rata, kao i obilježava­nje značajnih ratnih događaja i obljetnica. Iznimno su ponosni na organizaci­ju memorijaln­ih maratona Sjećanje na Vukovar i Ultramarat­ona Vukovar - Dubrovnik. - Prošle je godine odvoženo osam utrka SBBL-A, ali tu je bilo i drugih utrka i biciklijad­a. Padale su medalje, a padali smo i mi. No svi smo na nogama i pedaliramo i dalje. A to je najvažnije - poručuju iz kluba.

Ove godine Biciklisti­čki klub Našice, u 14. sezoni SBBL-A, koja počinje u travnju, očekuju natjecatel­jske utrke u Popovcu, Slatini, Virovitici, Orahovici, Slavonskom Brodu i Našicama. U Našicama će u svibnju biti domaćin utrke na kružnoj stazi XCO Lapovac. ■

Zauzeli su ekipno 3. mjesto u konkurenci­ji 32 kluba u Slavonskoj brdskobici­klističkoj ligi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia