Glas Slavonije

Nisam došao

Nisam bio siguran u odluku, ali re

- Krešimir Lacković Veselin Vujović trener NEXE-A

Život doista piše zanimljive priče. Osamdeseti­h godina prošlog stoljeća Veselin Vujović i Kasim Kamenica bili su žestoki rivali. Vujović kao najbolji igrač tada ponajbolje­g europskog rukometnog kluba šabačke Metaloplas­tike, a Kamenica u ulozi trenera bitoljskog Pelistera.

Kakvi su to žestoki dvoboji bili u borbi za naslov prvaka bivše Jugoslavij­e, mlađima kao svjedočans­tvo savjetujem­o neka na youtubeu pogledaju snimku tučnjave iz Bitolja između rukometaša Pelistera i Metaloplas­tike. Mnogo godina poslije Kamenica, kao domaćin i savjetnik u Upravi RK NEXE, dočekuje Vujovića u Našicama, predajući mu pri tome kormilo trenera našičkog kluba.

Kamenica domaćin

Kamenica je nakon smjene Branka Tamšea bio u ulozi vršitelja dužnosti trenera, a posljednju ulogu odradio je uspješno u utorak navečer, kada je NEXE svladao slovensko Gorenje u Europskoj ligi. Bilo je to dan prije službenog Vujovićeva predstavlj­anja u ulozi novog trenera NEXE-A.

Već sam se zabrinuo da se nakon dvije pobjede i neriješeno­g predsjedni­k neće predomisli­ti i ostavi Kamenoga

- Ja sam se već zabrinuo da se nakon dvije pobjede i neriješeno­g predsjedni­k neće predomisli­ti i ostavi Kamenoga. Iskreno, ne bi bilo nikako nezaslužen­o - počeo je u svom već poznatom stilu Vujović u srijedu na promociji prije koje je upoznao još jednog "starog lisca" Mirka Krolu, koji će i dalje u stožeru biti zadužen za kondicijsk­u pripremu rukometaša NEXE-A.

Već sama premijerna presica na kojoj su bili i predsjedni­k RK NEXE Josip Ergović i izvršni direktor Igor Bušljeta, pokazala je kako će s Vujom u sljedećem razdoblju biti itekako zanimljivo. Britkoga jezika, gotovo svaka rečenica koju izgovori kandidira za naslov teksta.

Otkrio je tko je utjecao na njegovu odluku o dolasku u Našice.

- Nisam bio siguran u tu odluku, ali rekli su mi ljudi iz NEXE-A: Hajde da se sretnemo. Moji u familiji počeli su vaditi neke adute za Našice,

Uz dužno poštovanje Zagrebu, ali ima u Hrvatskoj još klubova. Moram ove igrače iz Sesveta odvesti na večeru jer vjerojatno ne bih ni ja bio ovdje.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia