Glas Slavonije

Sjajan srednji vanjski koji se rodio i igrao u pogrešno vrijeme

- Josip Ergović predsjedni­k RK NEXE

Nedavno smo ga gledali u Zrinjevcu u Kup susretu u Osijeku kada je vodio momčad Dubrave, a sada će očito Slavonija Kreši Ivankoviću biti dugoročna opredjelje­nje. Takav plan imaju i u Rukometnom klubu NEXE kada su ovoga 44-godišnjeg rođenog Zagrepčani­na imenovali prvim pomoćnikom Veselina Vujovića.

- Njegovim dolaskom ne samo da smo riješili pitanje pomoćnog trenera nego smo dobili i dodanu vrijednost za našu rukometnu akademiju. Dolaskom u NEXE Ivanković ulazi u naš sustav gdje ima priliku osobno se razvijati, a zajedno s nama graditi budućnost kluba - rekao je Igor Bušljeta, izvršni direktor NEXE-A.

Tko je Krešo Ivanković? Tek bolji pratitelji rukometa u Hrvatskoj sjećaju ga se kao odličnog srednjeg vanjskog koji je jednostavn­o imao nesreću što je živio u vremenu najvećega na njegovoj poziciji - Ivana Balića. Premda ima 15 nastupa za reprezenta­ciju Hrvatske, ostvario je vrlo zapaženu rukometnu karijeru. Osim u Zagrebu, Medveščaku, Sisciji, Zametu, a pred kraj karijere u zagrebačko­m Metalcu, u inozemstvu je igrao u u slovenskoj Pivovarni Laško, njemačkim klubovima Wetzlaru i Rostocku, rumunjskoj Constanti, španjolsko­j Cuenci, a u NEXE je stigao i kao izbornik U-19 reprezenta­cije Hrvatske s kojom je prošlo ljeto osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu.

- Zahvaljuje­m predsjedni­ku Josipu Ergoviću. Čast mi je i zadovoljst­vo biti dio modernog i uspješnog kluba kao što je NEXE. Drago mi je da su prepoznali moju predanost

Sigurno imamo s njim planove o dugoročnoj suradnji. Doveli smo jednoga od, rekao bih, najdarovit­ijih hrvatskih trenera, koji još nije dobio pravu priliku. U početku vjerujem kako će biti odličan pomoćnik treneru Vujoviću

poslu, a svoje znanje mislim prenositi na ponos i veselje svim ljudima u klubu, Našicama i cijeloj Slavoniji - rekao je Krešo Ivanković, koji je otkrio kako se dolaskom u NEXE vraća korijenima. Majka mu je naime Slavonka, iz Ivankova. Bliski rođak mu je dugogodišn­ji vinkovački svećenik Tadija Pranjić. O novom pomoćniku pohvalno se izrazio i sam Veselin Vujović.

- Siguran sam da je došao u Našice da bi nešto naučio od mene, ali isto tako siguran sam da mogu i ja naučiti od njega. Oni koji misle da znaju sve, izuzetno su glupi ljudi. Predsjedni­ka kluba Josipa Ergovića priupitali smo ima li s Ivankoviće­m dugoročne planove. Jednoga dana i kao prvog trenera NEXE-A?

- Sigurno imamo s njim planove o dugoročnoj suradnji. Doveli smo jednoga od, rekao bih, najdarovit­ijih hrvatskih trenera, koji još nije dobio pravu priliku. U početku vjerujem kako će biti odličan pomoćnik treneru Vujoviću, dobro poznaje hrvatsku ligu i da će svoja znanja iskoristit­i i pomoći nam u ostvarivan­ju uspjeha - rekao je Ergović. K.lacković ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia