Glas Slavonije

EK “PUCA” VISOKO ovamo da budem drugi

Kli su mi ljudi iz NEXE-A: Hajde da se sretnemo. I evo mene ovdje

-

da je to blizu Šabca, da je to dobar klub pa kada sam se sreo s predsjedni­kom, brzo smo se dogovorili. Najmanje smo pričali o uvjetima, već više o općim stvarima. Dolazi ponovno u jednu manju sredinu koje su ga obilježile. Cetinje, Šabac, Koper, pa sada i Našice... - Nemoj da te ovi moji iz Cetinja čuju, mogli bi se uvrijediti ako kažeš da su manja sredina. Bio sam na pripremama u Svetom Martinu na Muri i pitaju me što ćemo raditi, a ja, ne razmišljaj­ući, kažem: 'Pa što da radim u ovoj vukojebini.' E, naljutili se načelnik, župan, svi živi.

Gdje ste se osobno bolje osjećali i gdje je bolje raditi? U većoj ili manjoj sredini?

- Ja sam se najbolje osjećao u Barceloni! Ma uvijek sam se dobro osjećao tamo gdje te hoće. U Našicama sam uvijek bio dobro dočekivan. Samo jednom su mi ovdje zviždali kada sam s

Koperom dobio crveni karton. Na svim ostalim utakmicama sam dočekivan s pljeskom. Mala sredina sigurno ima svoje prednosti. U malim mjestima svi žive za taj klub, igrači žive blizu, uvijek su na okupu, uvjetno rečeno lakše ih je kontrolira­ti, nema kašnjenja na treninga jer je zapeo negdje u treningu. S druge strane, veliki gradovi nude nešto drugo. Ako nemaš trening ili utakmicu, lako pronađeš neku drugu zanimaciju. Prisjetio se svoga prethodnos­tavno nika Branka Tamšea. Sigurno ima i svoje razmišljan­je kako vidi momčad NEXE-A. Koliko će biti sličnosti ili različitog od onoga NEXE-A kako je igrao pod Tamšeom? - To je hipotetsko pitanje. Svaki trener ima neke svoje zamisli. Svi smo mi ipak autonomni i gledamo u nekim stvarima slično, a u nekima različito na rukomet. Rukomet je jedan jednostava­n sport. Zanimljivo, ja sam i u Zagreb došao poslije Branka, koji je jako dobar trener, ali situacija se jedtako namjestila. Znate kako se inače treneri dijele na one koji su zamijenjen­i i koji će tek biti zamijenjen­i. Tako je to u sportu.

Koji kilogram više

Najkraće je odgovorio na pitanje o klupi Hrvatske. Je li to dolaskom u NEXE sada zatvorena priča?

- Ma to je sve bilo u fazi fantazije.

Gledao je momčad NEXE-A protiv Gorenja. Poznaje igrače i otprije.

- Nexe ima dobru ekipu, možda nedostaje agresivnij­a trojka za 6-0 obranu. Mogao bih nabrajati cijeli sastav i secirati svakog igrača. Tu ima legendarni­h igrača od Tomića, Štrleka, Bezjaka, Melića. Mladi igrači mogu puno naučiti, a ovi stariji mogu puno dati. Iznenađen sam recimo ovim Izraelcem Cohenom. Sršen je protiv Gorenja poslije dugo vremena pokazao promjenu, a sigurno Kamenica ima zasluge za tu promjenu ambijenta.

Na klupi će debitirati u subotu protiv Poreča, a odmah slijedi onda i gostovanje u Švedskoj kod Savehofa.

- Idemo korak po korak. Uskoro će uslijediti stanka u prvenstvu, pa ću onda moći razviti i neke svoje zamisli. Trenutnu momčad Poreča iskreno ne znam, ali je materijal već pripremlje­n, pa ćemo je analizirat­i. Igrao sam u hrvatskoj ligi, ima puno mladih igrača i ono što je sigurno, krenut ćemo izuzetno ozbiljno. Moramo poštovati sve ekipe jer samo tako možemo rasti kao klub. Znači li Vujovićev povratak u hrvatski rukomet i napad na Zagreb i njegovo skidanje s trojna?

- Uz dužno poštovanje, ali ima u Hrvatskoj još klubova. Moram ove igrače iz Sesveta odvesti na večeru jer vjerojatno ne bih ni ja bio ovdje. Nisam sigurno došao da budem drugi. To može s NEXEom biti bilo tko. Još uvijek imam pobjedničk­e ambicije. Ja, kad izgubim, ne pričam ni sa kim. Ne mogu ni jesti, pa se nadam da ću u Našicama dobiti koju kilu, da neću biti gladan zbog poraza. Moja je želja da NEXE napreduje igrački, kvalitetom, tehnički, taktički. Trudit ćemo se Zagrebu pomrsiti račune, a svi skupa truditi se vući prema pravcu da ovaj dio Hrvatske dobije prvaka u rukometu - zaključio je Vujović. ■

 ?? ??
 ?? ?? Krešo Ivanković
Krešo Ivanković

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia