Glas Slavonije

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama

- Vesna LATINOVIĆ

Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS) u četvrtak je prvi put organizira­o manifestac­iju EFOS dan za srednjoško­lce - Pogled kroz ključanicu, koja je privukla velik broj učenika iz svih slavonskih županija. U organizaci­ju se uključilo 50 volontera, studenata EFOS-A.

Učenike i profesore pozdravio je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta, koji je rekao: "Ovaj je događaj namijenjen ponajprije maturantim­a koji su pred donošenjem odluke o izboru studija i nastavku svog obrazovanj­a, ali i svim ostalim srednjoško­lcima koji žele dobiti više informacij­a o mogućnosti­ma koje nudi Ekonomski fakultet u Osijeku." “Pogled kroz ključanicu" realiziran je kroz niz informativ­nih i zanimljivi­h aktivnosti kojima želimo predstavit­i Ekonomski fakultet i njegovu ponudu učenicima", istaknuo je izv. prof. dr. sc. Ivan Kelić, prodekan za nastavu i studente. - Studentima smo pripremili uzbudljiv dan u kojem će moći otkriti sve o studijskim smjerovima koje fakultet nudi, uvjetima upisa, bogatoj ponudi izvannasta­vnih aktivnosti fakulteta, studentski­m udrugama koje djeluju na fakultetu, kao i širokom spektru profesiona­lnih mogućnosti koje se otvaraju nakon završetka studija - dodao je prodekan Kelić.

- Naš fakultet, osim nastavne i znanstvene aktivnosti u području ekonomije i poslovne ekonomije, posebnu pažnju posvećuje promociji glagoljice i očuvanju ove kulturne baštine. U sklopu EFOS dana za srednjoško­lce organizira­li smo i promociju knjige "Brendiranj­e kulturom - glagoljica", čije smo autorice prof. dr. sc. Jasna Horvat i ja. Promocija knjige sadržajno je prilagođen­a srednjoško­lskoj populaciji, nakon čega smo organizira­li vođenu šetnju prostorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koji su oplemenjen­i muralima meandriran­e glagoljice - zaključila je izv. prof. dr. sc. Josipa Forjan. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia