Glas Slavonije

Imam još i isprobati vala u glazbi

Li ako se netko javi, neću reći ne

-

▼ Pripadaš novoj glazbenoj generaciji, koju uz tebe predvode Grše, Hiljson Mandela, z++ i oni su stihovima direktni, oni u svojim pjesmama govore o društvenim i socijalnim problemima.

- Da. Puno slušam pjevačicu Jhene Aiko, ona dosta kroz glazbu govori o nekim spiritualn­im i životnim stvarima i baš se divim njezinu pisanju i uistinu bih voljela u budućnosti i sama pisati o nekim životnim temama, ali ja se pisanjem bavim tek dvije godine, tako da sam svjesna da imam još puno toga naučiti i isprobati kako bih napredoval­a.

▼ Grše će biti tvoj gost na koncertu 8. ožujka u Tvornici kulture?

- Hoće, bit će puno gostiju. Sve su mi aktivnosti vezane uz pripremu tog koncerta. Onako, nije mi dobro malo, ali jako se veselim koncertu.

▼ Jesi li nekome izvan Hrvatske slala pjesme koje si do sada objavila i koje su bile uspješne u Hrvatskoj?

- Nisam i, iskreno, dok sam bila mlađa, imala sam želju otići nekamo van, kao sad ću ja tamo pjevati, ali kako sam odrastala, skužila sam ljepotu Hrvatske. Tako da ne ganjam tu neku internacio­nalnu karijeru, ali ako se netko javi, neću reći ne. Ako nas čuju i pozovu za suradnju, to je suđeno.

▼ Što tebi osobno znači biti na vrhu tjednog izvješća, u vrhu trendinga? Danas su te brojke izvođačima prvi pravi pokazatelj je li to što rade dobro. Premda se često sumnja u regularnos­t tih brojeva.

- Meni je drago kada neka pjesma postigne uspjeh na YouTubeu i uđe u trending, jer to smatram da je direktni odraz publike i ljudi koji te slušaju, kao i njihova zainteresi­ranost za tvoj rad. To smatram da je na kraju dana i najvažnije. Publika je uvijek najvažnija i to je nešto na što moraš uvijek gledati i paziti.

▼ Nakon objave pjesme "NLO" počinje tvoja karijera. Preko noći svi su znali za pjesmu, svi su pitali tko je Miach. Za Hiljsona se znalo, jer je otprije bio poznat.

- Da, to je baš bio onaj trenutak kada se sve, hajmo reći, preokrenul­o. Ja iskreno nisam imala taj neki dojam da se sve dogodilo preko noći. Jer ja živim svoj glazbeni san svaki dan, prolazili su mi tjedni i tjedni, a da se nije dogodio neki boom. Ali uvijek ću biti zahvalna Hiljsonu što se sa mnom upustio u tu priču. Mi smo tada bili prijatelji, ali ja nisam bila neko glazbeno ime. Uvijek je to riskantno, kako će to proći. Stvarno sam mu zahvalna što je vjerovao od samog starta u moju priču. Hvala i veliki pozdrav Hilji.

▼ Tebe je uvijek zanimalo pjevanje, glazbeni svijet i svjetla pozornice. U Londonu si pohađala radionice za rad u mjuziklima. To te još zanima? Mjuzikl, gluma, kazalište?

- Ne. Kao malu me ničega nije bilo sram i išla sam na glumu. Ali onda kako sam odrastala i bila starija, glumiti mi je postalo neugodno. Na te radionice u Londonu išla sam jer mi je to bio san. Htjela sam glumiti u mjuziklima i točno se sjećam taj zadnji dan kad smo odlazili, imali smo predstavu u kojoj smo pjevali, glumili, plesali, sve. I onda kada smo odlazili iz kazališta, još sam se jedanput okrenula prema pozornici i sjećam se kako su mi prolazile misli: ajme, ovo mi je posljednji put da ću stajati na pozornici i nastupati. To je bilo vrijeme kada sam razmišljal­a kako ću završit fakultet i krenuti na neki normalan posao itd. Tako da je lijepo znati da ono što sam sama sebi šapnula u kazalištu i pomislila nije bio moj posljednji put na pozornici. (smijeh)

▼ Rekla si da si razmišljal­a kako ćeš završiti fakultet i baviti se normalnim poslom. Da nije upalilo s glazbom, čime bi se bavila?

- Ja sam diplomiral­a ekonomiju, tako da mene i dalje zanima rad u menadžment­u i nisam zatvorila vrata tom dijelu svog života. Zanimao bi me neki menedžersk­i posao. HDU/T.K. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia