Glas Slavonije

Dugopoljci u Slavoniju stižu prekinuti seriju Zrinskog, ali lider je spreman za te zamke

-

Ovoga vikenda na rasporedu je 20. kolo Supersport Prve nogometne lige, a otvaraju ga u današnje popodne na osječkom stadionu Gradski vrt Zrinski Osječko 1664 i Dugopolje. Na papiru je lider prvenstva favorit, Zrinski je u velikoj seriji od deset uzastopnih pobjeda i čvrsto drži "jedinicu" na tablici. No Dugopolje je momčad koja zna podmetnuti nogu favoritima, uostalom, u prošlom kolu je na svom terenu remizirala s drugoplasi­ranim Šibenikom. Znaju trener Zrinskog Igor Budiša i njegova momčad da ih ne čeka lagan posao, no u ovoj ligi ni jedna utakmica nije lagana, a momčad iz Gradskog vrta ih ipak sve redom dobiva. - Dolazi nam Dugopolje, jedna ozbiljna i kvalitetna momčad, svjesni smo da nam neće biti lagano, ali naučili smo na to, u ovoj ligi ni jedan suparnik nije bezazlen i u svakoj utakmici moramo biti na sto posto - kaže trener Zrinskog Igor Budiša.

Dugopoljci u nastavku prvenstva nisu doživjelli poraz, ali nisu ni zabili pogodak. Kod Solina su igrali 0:0, kao i kod kuće sa Šibenikom.

- Nisu zabili pogodak, ali je sigurno da se kod nas ne dolaze braniti. Mi smo na vrhu tablice, u dobroj smo seriji, ne bježimo od uloge favorita, ali te okolnosti suparnicim­a nose dodatni motiv, uvijek je posebno pobijediti onoga tko je na vrhu. Da je Dogopoljce teško dobiti uvjerio se Zrinski u njihovu prvom ovosezonsk­om međusobnom susretu. Na ŠC-U Hrvatskih vitezova završilo je 0:0. No u dalmatinsk­om klubu od tada je bilo dosta promjena, u prvom redu imaju novog trenera. Nakon odlaska s klupe Davora Mladine tu je ulogu preuzeo nekadašnji igač Hajduka Marino Biliškov.

- Oni su po meni sada još nekako opušteniji, a ujedno i energičnij­i. Uvijek dobro proučavamo suparnika, ali nama je najvažnija naša igra, ako mi budemo u svom dobrom izdanju, onda se nemamo čega pribojavat­i.

Zrinski Osječko 1664 u impresivno­m je nizu, pobjeđuje sve redom i grabi prema ulasku u Supersport HNL-U. Od momčadi se iz utakmice u utakmice očekuje - pobjeda. Stvara li to određeni pristisak igračima? - Ne razmišljam­o ni o kakvom nizu, ne razmišljam­o da svaku utakmicu moramo dobiti, pokušavamo igrače maksimalno opustiti. Nema pritiska, vjerujemo u svoje kvalitete i samo je cilj svaku sljedeću utakmicu odigrati bolje nego onu prethodnu - dodao je Budiša, koji u današnjoj utakmici neće moći računati na kartoniran­e Ćubela i Stranputa. No Zrinski za svaki izostanak ima dobre zamjene i Budiša vjeruje kako se neigranje standardno­g dvojca neće previše osjetiti. I. Liović ■

TABLICA

Zrinski Osječko 1664 - Dugopolje igraju danas (petak) od 14.50. U subotu se sastaju Šibenik - Croatia Zmijavci (12.50) te od 15 sati BSK (Bijelo Brdo) - Cibalia (Vinkovci). U nedjelju igraju Orijent (Rijeka) - Sesvete (12.50), a od 15 Vukovar 1991 - Jarun (Zagreb) i Solin - Dubrava Tim kabel (Zagreb).

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia